Zam yapana en ağır cezalar uygulanacak

Refah düzeyini artırmak adına asgari ücret 2022 Ocak ayına oranla yüzde 100 zamlandı. Alım gücünü yükseltmek için atılan adımlar karşısında enflasyonu tetikleyecek fahiş fiyat tespiti sonucu en ağır idari ceza uygulamaya konulacak.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türkiye gündeminde son bir ay içinde yoğun konu olan market fiyatları karşısında yeni yılda köklü adımlar atılacak. Vatandaşların alım gücün artırmak adına asgari ücret tarihin en üst zammıyla 8 bin 500 liraya çıkarıldı. Aynı zamanda dolar bazında rekor kırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde hükümet yetkilileri Cumhuriyetin 100. yılında yüzyılın hayallerini gerçeğe dönüştürecek eser ve hizmetleri faaliyete geçirmekte gün saymaya başladı. Ulusal ve yerel düzeydeki zincir marketlerin fahiş fiyat politikası vatandaşların cebini zorlaması bakanlığı harekete geçirdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammını fırsata dönüştüren haksız fiyat artışına giden fırsatçılara karşı ağır idari cezalar uygulanacağını söyledi. Yeni yılı işaret eden açıklamasında, denetim ve kontrol mekanizmaları aracılığıyla sistem işleyişi titizlikle yürütülecek.

'VATANDAŞLARIN HAKKI VE HUKUKU KORUNACAK'

Bakan Muş, haksız fiyat artışına giden fırsatçılar ile ilgili, 'Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.' ifadelerini kullandı.
Türkiye geneli aktif hizmet veren zincir marketler yeni yıl gelmeden asgari ücretin açıklanmasının ardından ilk gün etiket fiyatlarını en az yüzde 40 oranında artırdı. Sosyal medya platformlarında market çalışanları başta olmak üzere tüketicilerin karşılaştıkları manzara görselleri konu üzerine ilgili yetkilileri harekete geçirdi.

Zincir marketler raf etiket fiyatlarını değiştirmesinde gerekçe olarak girdi maliyetlerini öne sürmesi araştırmalar sonucu son 2 ayda başta yakıt olmak üzere ürün üretiminde tüm kalemlere zam gelmediği tespit edilmesi haksız gerekçe gösterilerek zamlı fiyat satışı denetim sonucu bazı illerde marketlerin mühürlenmesine neden oldu. Yeni yıldan sonra haklı gerekçeye dayanmayan vatandaşın cebini zorlamaya devam eden sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacak.

Zam yapana en ağır cezalar uygulanacak ile ilgili etiketler Mehmet Muş market
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.