Zam iddiası gündeme gelmişti: BOTAŞ ve EPDK ekim ayı tarifelerini yayınladı

BOTAŞ'ın doğalgaza ekim ayında zam yapmayı planladığı iddiaları gündeme gelmişti. İddialar sonrası BOTAŞ ve EPDK ekim ayı tarifelerini yayınladı. Resmi Gazete'de yayınlanan tarifeye göre BOTAŞ konutlar için tarifeyi sabit tuttu.

BOTAŞ'ın yeni ayda zam yapıp yapmayacağı merak edilirken ekim ayı tarife tablosu yayımlandı. BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ekimde uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira oldu.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gaz fiyatı 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 15 bin 833 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 20 bin 625 olarak açıklandı.

EKİM AYI TARİFESİ YAYINLANDI

Öte yandan Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri değişmedi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, ilk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde kilovatsaat başı fiyat 154,5575 kuruş, yüksek kademede yer alanların tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat 231,0380 kuruş oldu.

İlk kademede yer alan ticarethane abonelerinin tarifesinde elektriğin kilovatsaat fiyatı 271,1004 kuruş, yüksek kademedeki kilovatsaat fiyatı da 360,9233 kuruş olarak belirlendi.

Alçak gerilim sanayi abonelerinin elektrik tarifesinde kilovatsaat fiyatının 431,2357 kuruş olması kararlaştırıldı.

Öte yandan, yeşil tarifede kilovatsaat fiyatı 405,9469 kuruş olarak belirlendi.

EYLÜL AYINDA ZAM YAPILMIŞTI

BOTAŞ, yüksek doğal gaz fiyatlarının bugüne kadar tam olarak yansıtılmadığını belirterek, konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 20,4 zam yapıldığını duyurmuştu.

Meskende kullanılan elektriğe de yüzde 20 oranına zam yapılmıştı.

Zam iddiası gündeme gelmişti: BOTAŞ ve EPDK ekim ayı tarifelerini yayınladı ile ilgili etiketler EPDK BOTAŞ Elektrik tarife doğalgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.