Zakheim: Erdoğan Nobel'e aday gösterilmeyi hak ediyor

Eski ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) müsteşarı Dov S. Zakheim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmeyi hak etiğini belirtti.

Zamanında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bünyesinde müsteşar olarak görev yapan, şimdilerde Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde Kıdemli Danışman ve Dış Politika Araştırma Enstitüsü'nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dov S. Zakheim, Türkiye'nin diplomatik çabalarıyla imzanalan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı değerlendirdi.

"Anlaşma tam manasıyla bir cankurtaran" ifadesini kullanan eski Pentagon müsteşarı, mutabakat çerçevesinde, İstanbul'da tüm süreci denetleyecek BM, Türk, Rus ve Ukraynalı personelden oluşan bir koordinasyon merkezinin kurulacağını da hatırlattı.

Dov S. Zakheim

"BU ANLAŞMA BÜYÜK BİR ZAFER, EN AZINDAN ERDOĞAN NOBEL'E ADAY GÖSTERİLMELİ"

"Tahıl anlaşmasının Türkiye Cumhurbaşkanı için büyük bir zafer olduğuna şüphe yok. Erdoğan, İstanbul'da imzalanan anlaşmanın törenine gitti ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten büyük övgü aldı. Erdoğan'ın dış politikası saldırgan ve tutarsız olabilir, ancak anlaşmanın mümkün olmasının tek nedeni, savaşan iki tarafla iyi ilişkiler sürdürmeyi başarmasıydı. Erdoğan'ın otoriter iç siyaseti, liberal Norveç Nobel Komitesi tarafından dikkate alınması ihtimalini düşürüyor. Ancak Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne en azından aday gösterilmeyi hak ediyor."

Zakheim: Erdoğan Nobel'e aday gösterilmeyi hak ediyor - Resim : 2

ERDOĞAN'IN DIŞ POLİTİKASINA ELEŞTİRİ DE GETİRDİ

Zakheim, The Hill için kaleme aldığı görüş yazısında; Rusya'dan alınan S-400 hava sistemi, Suriye'deki operasyonlar ve Orta Doğu'daki bazı politikaları sebebiyle Türkiye ve Erdoğan'a eleştiri de getirdi.

Zakheim: Erdoğan Nobel'e aday gösterilmeyi hak ediyor ile ilgili etiketler Pentagon Erdoğan Eski ABD Savunma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.