"Türkiye ne o kadar güçsüz bir ülke, ne ekseni kaymış bir ülke!"

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'den topluma karamsarlık empoze eden muhalif çevrelere tepki, geldi: Türkiye çizilmeye çalışılan algının dışında, ne o kadar güçsüz bir ülke ne ekseni kaymış bir ülke!

CNN Türk ekranlarında yayımlanan "Gece Görüşü" programına konuk olan Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarına itiraz etti.

Vatandaşlara karamsarlık empoze eden söylemlere sert çıkan Şahin, Türkiye'nin içinde bulunduğu büyük gelişim sürecini hatırlattı.

Şahin şöyle konuştu;

"Okullaşma oranına bakın, şehirleşme oranına bakın... Kişi başına düşen milli gelir 2002'de neredeymiş, bugün Türkiye'nin GSYH'sı nereye gelmiş..

Türkiye şu an, kendi uçak ve helikopterini üreten 6 ülkeden birisi. Jet motoru üretebilen 7 ülkeden biriyiz, süper malzeme denilen boropeni üreten sayılı ülkeden biriyiz, kendi uydumuzu üretip test edebiliyoruz , kriptolu telefon üretebiliyoruz, 6 ülkeden biriyiz.. İHA'larımız SİHA'larımız onlardan hiç bahsetmiyorum...

Yani Türkiye çizilmeye çalışılan algının dışında, ne o kadar güçsüz bir ülke ne ekseni kaymış bir ülke!

Türkiye niye hedefte? Türkiye tarihin bu döneminde ortaya bir iddia koyuyor kendi coğrafyasında... Bizim mazlum devletler dediğimiz Afrika da dahil birçok coğrafyada bir iddia ortaya koyuyor."

 

"Türkiye ne o kadar güçsüz bir ülke, ne ekseni kaymış bir ülke!" ile ilgili etiketler zafer şahin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.