Zabıtaya kızıp kendini yakan kömür satıcısından acı haber: Hayatını kaybetti!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediyeye ait alanda kömür çuvallarını muhafaza ederek seyyar kömür satışı yapan 52 yaşındaki Süleyman Ekici, kendisini uyaran zabıta ekiplerine kızarak kendini yakmıştı. Benzinle kendini yakmasının ardından acile kadırılan Ekici'den acı haber geldi. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası açıklama yapan belediye başkanı "Yakından takipçisi olacağım." açıklamasını yaptı.

Muğla'nın Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri Beldibi Mahallesi’nde Süleyman Ekici'nin (52) belediyeye ait arazide satmak için getirdiği kömür çuvallarını muhafaza ettiğini belirterek, kendisinden çuvalları kaldırması istendi.

EKİPLERİ GÖRÜNCE ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP ÇAKMAKLA ATEŞLEDİ

Bir hafta sonra, Ekici’nin aynı bölgede çuvalları muhafaza ettiğini gören zabıta ekipleri şahsın yanına gitti. Ekipleri gören Ekici yanında getirdiği benzini üzerine dökerek çakmakla ateşledi. Bir anda alev alan şahsı üzerine battaniye atıp su dökerek, söndüren çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Ekici'ye ilk müdahaleyi yaparak ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradan da Fethiye'deki özel bir hastaneye sevk edilen Ekinci doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hastanede hayatını kaybetti.

 

MARMARİS BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Süleyman Ekici'nin hayatını kaybetmesi üzerine Marmaris Belediyesi bir açıklama yayımladı.

Marmaris Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Öncelikle belirtmek isteriz ki böylesine üzücü bir hadisenin yaşanmasından ötürü hepimiz müteessiriz. Vatandaşımızı kaybetmek hepimizi derinden etkilemiş, oldukça fazla üzmüştür. Marmaris Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından 14.01.2022 tarihinde Beldibi Mahallesi Tuğcuoğlu Sokak’ta bulunan belediyeye ‘park alanı’ olarak terk edilen taşınmazın üzerinde 5-6 ton civarında olduğu tahmin edilen mangal kömürünün depolandığı görülmüştür. İlgili personel tarafından söz konusu işgal fotoğraflanarak ilgili birimlere intikal ettirilmiştir. İzinsiz ve haksız olarak depolanan kömürlerin kaldırılması için belediye zabıta ekiplerine bilgi verilmiştir. Zabıta ekipleri aynı gün yerinde tespit için bölgeye intikal etmiştir. Belediyenin hüküm ve tasarrufu altında olan söz konusu alanda işgalci olduğu tespit edilen ve kömürlerini koyan Süleyman Ekici isimli vatandaşımıza sözlü uyarıda bulunularak alanı boşaltması için 17 Ocak 2022 pazartesi gününe kadar süre verilmiştir. Ancak Pazartesi günü ekipler tekrar söz konusu alana gittiklerinde alanın boşaltmadığı görülmüştür. Kendisine tekrar 3 günlük ek süre verildiği sözlü olarak söylenmesine rağmen olay yerinden ayrılıp kısa bir süre sonra aracından aldığı benzin bidonu ile üzerine benzini dökerek zabıtaların karşısına doğru yürürken bir vatandaşın elindeki çakmağı almaya çalışması sırasında kendini ateşe vermiştir. Olayın şokunu hemen üzerlerinden atan ekipler çevredekilerin de yardımıyla alevleri söndürerek ilk müdahaleyi yapmış ve olay yerine çağırılan sağlık ekipleri vatandaşı yaralı olarak hastaneye kaldırmıştır. İddia edildiği gibi zabıta ekiplerinin herhangi bir baskısı olmamış, vatandaşımızla herhangi bir tartışma yaşanmamış, işgalle ilgili resmi bir işlem de yapılmamıştır. Zabıta ekiplerinin yasal görevleri gereği tamamen uyarı maksadıyla yapılan bu denetimin elim bir şekilde sonuçlanması hepimizi derinden üzmüştür. Adli makamlara intikal eden olayla ilgili Belediye Başkanlığımızca da gerekli idari tahkikatın başlatılmış olup bildirir, hayatını kaybeden Süleyman Ekici’ye Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz‘’ sözlerine yer verildi.

BELEDİYE BAŞKANI: YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Konu ile ilgili olarak, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın çok üzgün olduğunu, hiçbir olayın insan canından daha kıymetli olmadığını, hayatını kaybeden vatandaş için Allahtan rahmet, yakınlarına sabır dilediğini belirtirken konunun yakından takipçisi olduğunu dile getirdi.

Zabıtaya kızıp kendini yakan kömür satıcısından acı haber: Hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler Muğla Marmaris Kömür süleyman ekici satıcı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.