Yüzde 50+1 tartışmalarına ilk cevap!

TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının açılış konuşmasının ardından dışarıda bekleyen gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50+1 tartışmaları ile ilgili "Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız ve Meclis'e getirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Seçimlerde aranacak oy oranının yüzde 50+1'den 40'lara düşürülmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan''Kampta onu bizim konuşmamız önemli değil. Onu konuşma yeri burası. Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız ve buraya getirebiliriz. Bunun için de tabi iktidarı ile muhalefeti ile el ele vermek ondan sonra böyle bir şeyi gerçekleştirebilirsek olabilir. Aksi takdirde bunların üzerinde şimdi Kızılcahamam'da dönüp konuşmamız asıl o bizi yorar. 1 yıl önce millete götürdüğümüz ve milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek asıl milleti o yorar'' dedi.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Fırat'ın doğusuna yönelik ise ''Bunların hepsinin toplam açılımı nedir. Bir gece ansızın gelebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Yüzde 50+1 tartışmalarına ilk cevap! ile ilgili etiketler TBMM Cumhurbaşkanı Erdoğan Fırat'ın doğusu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.