Yüzde 2 bin yükselen o hisseye SPK’dan tedbir geldi

Bir borsa oyuncusu tarafından yüzde 2 bin yükseltilen Alfa Solar hisselerine SPK'dan tedbir karar alındı. İşte detaylar...

Piyasa değeri 50 milyar lirayı geçen Alfa Solar hisse senedi işlemlerine Sermaye Piyasası Kurulu SPK tarafından tedbir karar alındı.

Yüzde 2 bin yükselen o hisseye SPK’dan tedbir geldi

Bir borsa oyuncusu tarafından aylardır yükseltilen hisse senedinde bugün itibariyle açığa satış ve kredili işlemler yapılamayacak.

Konu ile ilgili olarak SPK’dan şu açıklama yapıldı:

04/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK’nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

Yüzde 2 bin yükselen o hisseye SPK’dan tedbir geldi ile ilgili etiketler ekonomi SPK Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.