Yüz yüze eğitime salgın engeli! İki üniversite daha uzaktan eğitime geçti

Koronavirüs salgınında Omicron varyantının etkisiyle vaka artışı yaşanmaya başladı. Vakaların artmasıyla birlikte İTÜ'nün ardından Işık ve Acıbadem Üniversitesi de yüz yüze eğitim zorunluluğunu kaldırdı.

Koronavirüsün Omicron varyantı üniversiteleri yeniden alarma geçirdi. Bazı üniversitelerde online eğitime dönüş kararı alındı. Işık ve Acıbadem Üniversitesi ise uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu.

İTÜ'DEN UZAKTAN EĞİTİM KARARI

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da yeni tip koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Son bir haftalık dönemde yerleşkedeki yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrencilerde pozitif vakaların sayılarının hızla arttığını söyleyen Rektör Koyuncu, 2021-2022 Güz Yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildiğini açıkladı.

Koyuncu, “Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek; sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir” dedi.

 

Yüz yüze eğitime salgın engeli! İki üniversite daha uzaktan eğitime geçti ile ilgili etiketler Okul üniversite yüz yüze eğitim ışık üniversitesi acıbadem üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.