Yüz güzelliği için hangi dualar edilir? 7 günde yüz güzelliği için ne yapılmalıdır?

Yüz güzelliği için hangi Dualar edilir sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Güzellik duaları müslüman kadınlar tarafından edilen dualardan biridir. Güzellik duası Allah'ın 12 esmasının okunmasıyla yapılır. Peki 7 günde yüz güzelleştiren dualar hangileridir? İşte merak edilen detaylar...

Yüz güzelleştiren Dualar arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Allah'ın izniyle gerçekleşecek ve O'nun 12 esmasının okunmasıyla yapılacak yüz güzelliği duaları 2020 vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son derece kolay bir icrası vardır. Ancak duanın usul ve adabına tamamen uymak gerekir. Peki 7 günde yüz güzelleştiren dualar hangileridir? Hangi vakitte okunmalıdır? İşte merak edilen detaylar...


YÜZ GÜZELLEŞTİREN DUALAR 2020!

Bir kişinin yüz güzelliği sadece estetik bir durum değildir. Zira güzelliğin pek çok boyutu vardır ve kişinin yaşamını derinden etkileyen yönleri mevcuttur. Güzellik kavramı hem erkek hem de kadın için özgüven ve mutluğun önemli unsurlarından biridir. Bu bakımdan önemsiz bir detay olarak algılanmamalı, konuya hak edilen değer verilmelidir.

Hz. Muhammed’in güzelliğe bakışı

Hz. Peygamber, kişinin bakımlı olmasını önemsemiş ve kendisi her zaman Müslümanların karşısına çok düzgün ve temiz kıyafetlerle çıkmıştır. Kişisel bakım ve saç-sakal düzeni ile diş temizliğinde kendi yaptıkları ile Müslümanlar için örnek teşkil etmiştir. Bu konuda şu hadisleri günümüzde de müminler için rehber olma özelliğini göstermektedir:

"Allah güzeldir, güzelliği sever. Allah kendi nimetini kulunda görmeyi sever; pislik ve kötülüğü sevmez." (Kenz-ül Ummal)

“Kadınlar içerisinde en hayırlısı; ona baktığında sana neşe ve sevinç veren, kendisine bir şey emredecek olursan sana itaat eden, ondan ayrılacak olursan özel yaşantısı ve senin malın konusunda seni koruyan (sevmediğin şeyleri yapmayan)dır.” (Taberî)

“Hayırları yüzü güzel olanların yanında arayın.” (Ebû Ya’lâ)

“Elbisenizi yıkayınız. Saçlarınızı düzeltiniz. Dişlerinizi fırçalayınız. Tertemiz olmaya ve güzelleşmeye çalışınız...” (Camiu’s Sağir)

GÜZELLİK DUASI HANGİ VAKİTTE YAPILIR?

Güzellik duasının yapılma zamanı yatsı namazı sonrasıdır. Bu dua bu nedenle istihareye benzer. Fakat istiharede bir niyet üzerine yatma vardır ve amaç o konuda fikir sahibi olmaktır. Ancak güzellik duasında amaç ruhsal olgunluğa ve bedensel güzelliğe ulaşmaktır.

Yatsı namazı sonrası yapılacak güzellik duasının mutlak surette yalnız bir ortamda yapılması gerekmektedir. Bu durum duanın önemli şartlarından biridir.

Ayrıca dua öncesi mutlaka abdest alınmalı ve duaya öylece başlanmalıdır. Ayrıca her gece yatmadan önce abdest alarak öylece uyumanın hem psikolojik hem de bedensel sayısız fazileti olduğu artık tespit edilmiş gerçeklerdendir.

GÜZELLİK DUASI SÖZLERİ NEDİR?

Güzellik duası öncesi euzubesmele çekilir ve ardından Hz. Peygamberin dualara başlarken okuduğu şu kısa cümle söylenir:

“Süphane rabbiyel aliyyil alel vehhab”

Bu sözden sonra on iki esmanın okumasına geçmeden evvel bir defa Fatiha suresi okunur. Ardından şu 12 esmanın her biri 3’er defa okunur.

El-Musavvir ( 3 defa okunur )

El-Latif ( 3 defa okunur )

El-Mucib ( 3 defa okunur )

El-Vedud ( 3 defa okunur )

El-Hamid ( 3 defa okunur )

El-Kadir ( 3 defa okunur )

El-Muktedir ( 3 defa okunur )

El-Batın ( 3 defa okunur )

En-Nur ( 3 defa okunur )

Er-Reşid ( 3 defa okunur )

El-Azim ( 3 defa okunur )

Er-Rahman ( 3 defa okunur )

Bu duada en önemli detay esmaların sırasıdır. Buradaki sıra kesinlikle bozulmamalı ve her esma 3 defa okunduktan sonra ardından gelen esmaya geçilmelidir. Eğer kişi ezberleyemeyeceği endişesi taşırsa bu esmaları bir kağıda yazarak oradan da okuyabilir.

Esmaların okunması bittikten sonra yine bir defa Fatiha suresi okunmaktadır. Yani Fatiha surelerinden biri esmalardan önce biri esmalardan sonra okunacaktır. Dua bittiği zaman eller yüze sürülecek ve tasdik anlamında “amin” denilecektir.

Bu duayı 7 gün usulüne uygun okuyan kişinin Allah’ın izni ile cildi temizlenecek, yüzüne ışık gelecek, duruşu değişecek ve bizatihi kendisi de değişimi fark edecektir. Kişi isterse bu duayı 7 günle sınırlı tutmayıp devamlı da okuyabilir. Bu durumda çok mucizevi sonuçlara inşallah ulaşılabilir.

Yüz güzelliği için hangi dualar edilir? 7 günde yüz güzelliği için ne yapılmalıdır? ile ilgili etiketler sağlık yüz güzelliği duası hangi vakitte yapılır yüz güzelliği için dua
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.