YUVAM hesapları için sıfır stopaj imkanı

Döviz ve altın birikimi olan tüzel kişiler ile Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım hesapları (YUVAM) kapsamında döviz birikimlerini Türkiye'de değerlendirmek isteyen Türk vatandaşları, yüzde sıfır stopaj vergisi teşvikinden faydalanabilecek.

Döviz ve altın birikimi olan tüzel kişiler ile Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım hesapları (YUVAM) kapsamında döviz birikimlerini Türkiye'de değerlendirmek isteyen Türk vatandaşları, kur korumalı sistem dahilinde Türk lirası cinsinden vadeli hesaplara dönüştürdükleri hesaplardan elde edecekleri gelirlerde yüzde sıfırlık stopaj teşvikinden yararlanabilecek.

Konuya ilişkin düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Daha önceki Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca 21 Aralık 2021 tarihi itibarıyla mevcut döviz tevdiat hesapları ve 28 Aralık 2021 tarihi itibarıyla mevcut altın hesaplarının Türk lirası cinsinden vadeli hesaplara dönüştürülmesi durumunda, dönüştürülen hesaplardan elde edilen faiz gelirlerinde stopaj oranı yüzde sıfır olarak belirlenmişti.

Merkez Bankası'nın daha sonra yaptığı düzenlemede ise tüzel kişilerin, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla mevcut döviz ve altın hesapları ile YUVAM sistemi kapsamında ilerleyen dönemlerde bankalarda açılacak döviz hesapları için de kur korumalı mevduat sisteminden faydalanabilecekleri açıklanmıştı.

Bugün yürürlüğe giren değişiklik ile beraber tüzel kişiler ve YUVAM hesapları kapsamında döviz birikimleri bulunan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına da kur korumalı sistem kapsamında yüzde sıfırlık stopaj teşvikinden yararlanma imkanı tanınmış oldu.

YUVAM hesapları için sıfır stopaj imkanı ile ilgili etiketler yuvam kur korumalı mevduat stopaj vergi indirimi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.