Yutu2, 'Ay'daki ev' olarak ünlenen tuhaf şeyin yanına sonunda vardı!

Beklenen gün geldi çattı: Yaklaşık 1 ay önce Ay'ın yüzeyinde 'bir evi andıran' tuhaf nesnenin yanına gitmeye karar veren Çin'e ait Yutu2 rover'ı 'Ay'daki eve' vardı. Nesne, sıradan bir taş çıktı. Cevabın basitliği ve sadeliği bilim dünyasında eğlenceli anlara sebep oldu.

Çin'e ait olan ve Ay'ın karanlık yüzüne iniş gerçekleştiren ilk insan yapımı cihaz olan Yutu-2 isimli ay gezgini robot, Aralık ayının başlarında ilginç bir şey fark etmişti.

BİLİNMEZE GİDEN 80 METRELİK YOLCULUK 1 AY SÜRDÜ

Çin, bu tuhaf nesnenin ne olduğunu öğrenmek için yanına gitmeye karar vermişti. Çin'in Ay rover'ı Yutu-2, geçen ayın başlarında gözüne takılan ve "Ay kübü" veya 'Ay'daki ev' olarak ünlenen alışılmadık yapıyı araştırmak için yola koyulup yanına gitti.

 

Yutu-2'nin yaklaşık 80 metre uzakta bulunan nesneye ulaşmasının yaklaşık iki ila üç Ay günü, -"veya  iki ila üç Dünya ayı" süreceği tahmin ediliyordu ancak 27 gün gibi bir sürede ilginç nesnenin yanına varmayı başardı. 

CEVAP SİZİ ŞOK ETMEYECEK

Gezegendeki herkes uydumuzdaki tuhaf şeyin gerçekte ne olduğunu öğreneceğimiz günü iple çekiyordu, o gün geldi çattı.

Yutu2, 'Ay'daki ev' olarak ünlenen tuhaf şeyin yanına sonunda vardı!

'Ay'daki ev' aslında sıradan bir kraterin yanında bulundan sıradan bir taş. 

Yutu2, 'Ay'daki ev' olarak ünlenen tuhaf şeyin yanına sonunda vardı! - Resim : 2

Yutu2, 'Ay'daki ev' olarak ünlenen tuhaf şeyin yanına sonunda vardı! ile ilgili etiketler Ay yutu2 aydaki ev nesne vardı taş tavşan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.