Yusufeli Barajı'nın suları ilçe merkezine ulaştı! Ev ve iş yerleri zarar gördü

Artvin'de bulunan Türkiye'nin en yüksek barajı özelliği taşıyan Yusufeli Barajı'nın suları ilçe merkezine kadar ulaştı. Birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken sürücüler ulaşımda zorluk yaşadı.

Yusufeli Barajı'ndan akan sular birçok ev ve iş yerinin sular altında kalmasına neden oldu. İşte detaylar...

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan kemer baraj sınıfında 275 metreyle gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı 22 Kasım tarihinde su tutmaya başladı.

BİRÇOK EV VE İŞ YERİ SULAR ALTINDA KALDI

Baraj kapaklarının kapanmasıyla, su seviyesi 78 metreyi geçerken, barajda toplanmaya başlayan su ilçe merkezine ulaştı. Evren mahallesinde bir çok ev ve iş yeri sular altın kalırken, ardından sanayi bölgesinin bir bölümü sulara teslim oldu. Taşınma işlemi devam ederken, bu kez baraj suları Kazımkarabekir mahallesine ulaştı.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Mahallede bulunan yolu kullanmak zorunda kalan sürücüler, baraj sularını görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Bir bölümü baraj sularıyla kaplı olan yolu, kullanmaya çalışan sürücüler zor anlar yaşadı. Kimi sürücü sulara aldırış etmeden ilerlerken, kimi ise yolun ortasında kaldı.

Yardımlarına ise diğer sürücüler yetişti. Halat yardımıyla birbirlerine bağlanan araçlar sudan çıkartıldı. İlçeye her gün yaklaşan baraj suları ise ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Yusufeli Barajı'nın suları ilçe merkezine ulaştı! Ev ve iş yerleri zarar gördü ile ilgili etiketler Yusufeli Barajı Artvin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.