Yerkel'den 'linç kampanyasına' tepki: Sizin derdiniz başka

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Başmüşavirliğini yapan Yusuf Yerkel, ABD'li polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd paylaşımı nedeniyle sosyal medyada büyük tepki topladı. Yerkel, tepkiler için, ''Gerçekten bu sosyal medyadaki linç etme hazzının geldiği seviyeyi anlayamıyorum. İki çocuk annesi olan eşime, bununla da yetinmeyip gözü dönmüş bir şekilde çocuklarıma dahi her türlü hakaret edip fiziksel şiddet uygulamak isteyen bu kitleye ne diyeceğimi bilemiyorum'' dedi.

2014 yılında Soma'da 301 madencinin öldüğü facianın ardından protestocu bir maden işçisine tekme atarken fotoğraflanan eski Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, ABD polisinin George Floyd'u öldürmesiyle ilgili 'kötülüğün sıradanlığı' yorumunu yapınca sosyal medya kullanıcılarından tepki aldı.

Yerkel paylaşımında, “ABD'deki protestoların bu kadar büyümesinin altında galiba Floyd'un öldürülme olgusunun etrafında aşikar hale gelen H. Arendt'ın ifadesiyle ‘kötülüğün sıradanlığı' olgusu yatıyor. Sıradan beyaz bir polisin korkunç bir şeyi ‘her zamanki iş' gibi yapıyor olması bardağı taşırdı” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları tweetin altına Yerkel’in maden işçisine tekme atarken çekilen fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi. 

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Yerkel, 2018 yılında tüm yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''4 yıl önceki Soma faciası hepimizin yüreğini sızlatmış ve yaralamıştır. Rabbim ölenlere rahmet, geride kalan kederli ailelerine sabır ihsan eylesin. Bu konuyla alakalı kamuoyu ile bazı hususları paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullanarak özür dilemişti.

Yerkel'den 'linç kampanyasına' tepki: Sizin derdiniz başka

YERKEL'DEN LİNÇ KAMPANYASINA TEPKİ: SİZİN DERDİNİZ BAŞKA

Birkaç gündür kendisine gelen tepkilere sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt veren Yerkel, ''Gerçekten bu sosyal medyadaki linç etme hazzının geldiği seviyeyi anlayamıyorum. İki çocuk annesi olan eşime, bununla da yetinmeyip gözü dönmüş bir şekilde çocuklarıma dahi her türlü hakaret edip fiziksel şiddet uygulamak isteyen bu kitleye ne diyeceğimi bilemiyorum'' ifadelerini kullandı.

Yerkel'in paylaşımının tamamı;

Yerkel'den 'linç kampanyasına' tepki: Sizin derdiniz başka - Resim : 2

Yerkel'den 'linç kampanyasına' tepki: Sizin derdiniz başka ile ilgili etiketler Sosyal Medya Soma Maden yusuf yerkel George Floyd
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.