Yusuf Nazik nasıl yakalandı? SuperHaber açıklıyor...

MİT, 53 vatandaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'i Suriye'nin Lazkiye kentinde gözaltına alarak Türkiye'ye getirdi. SuperHaber, operasyon hakkında çok özel bilgilere ulaştı...

MİT, Lazkiye’deki nokta operasyonda, Reyhanlı saldırısında Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayıp failleri yönlendiren Yusuf Nazik'i yakaladı.

Aranan teröristler listesinde "mavi" kategorideki Reyhanlı saldırısının organizatörü Nazik, güvenli yollardan Türkiye’ye getirilip sorguya alındı.

Tüm aşamalarının MİT unsurlarınca gerçekleştirildiği operasyonla ele geçirilen Nazik, ön sorgusunda Reyhanlı saldırısını planladığını itiraf etti.

 

SUPERHABER ÇOK ÖZEL BİLGİLERE ULAŞTI

Öte yandan, gerçekleştirilen tarihi operasyonun perde arkasına dair ilginç detaylara SuperHaber ulaştı.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, Reyhanlı saldırısını, Suriye askeri istihbaratından aldığı talimatla organize eden Yusuf Nazik, MİT tarafından Lazkiye şehir merkezinde tespit edildi.

Yusuf Nazik, uzun süren sabırlı bir çalışma ile yakın takibe alındı. Teröristin, Esed rejimi tarafından verilen kimlikle güvenli bir hayat sürdürdüğü öğrenildi.

Bir süre sonra MİT, operasyon için düğmeye basarak Yusuf Nazik'i Esed güçlerinin hakim olduğu Lazkiye şehir merkezinde düzenlediği operasyonla ele geçirdi.

Terörist, TSK’nın da desteği ile güvenli yollar üzerinden Türkiye’ye getirilerek sorguya alındı.

 

OPERASYON NEDEN ÖNEMLİ?

Operasyonun gerçekleştirildiği yaklaşık 400 bin nüfuslu Lazkiye şehir merkezi Türkiye sınırına yaklaşık 80-90 km uzaklıkta bulunuyor.

Şehir merkezi Esed rejimine bağlı askeri birlikler ve istihbarat birimlerince kontrol altında tutuluyor.

Bu çerçevede şehire giriş ve çıkışlar sıkı bir denetime tabi tutulurken, Rusya'ya ait radarlarla da bölgenin gözetim altına alındığı biliniyor. Bu zor şartlara karşın Türk istihbaratı ve güvenlik güçlerinin bu operasyonu gerçekleştirebilmiş olması büyük önem taşıyor.

Operasyonda yabancı herhangi bir devletten istihbari ya da lojistik destek alınmadığı da edinilen bilgiler arasında...

MİHRAC URAL SALDIRIYA UĞRADI!

Öte yandan Yusuf Nazik sorgusunda terörist Mihrac Ural'ın bir kaç gün önce bir saldIrıya uğradığını iddia ettti.

Yusuf Nazik nasıl yakalandı? SuperHaber açıklıyor...

FETÖ BAĞI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; dönemin FETÖ Reyhanlı savcısı Özcan Şişman’ın patlamadaki rolünün de Yusuf Nazik’in yargı aşamasında gözler önüne serileceği belirtiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

Yusuf Nazik nasıl yakalandı? SuperHaber açıklıyor... ile ilgili etiketler yusuf nazik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.