Yusuf İslam dünya barış mesajı: Kur'an-ı Kerim'den , İncil'den ve Tevrat'tan örnekler verdi!

Müslüman olmayı seçerek "Yusuf İslam" adını alan sanatçı Cat Stevens, İstanbul'da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nde İsrail'e, Yahudi toplumuna ve İsrail'in saldırılarına sessiz kalan ülkelere çok önemli çağrılar yaptı.

Yusuf İslam'ın Tevrat'tan, Kur-an'ı Kerim'den ve İncil'den örneklerle 'Barış' mesajı verdiği konuşma şöyle:

"KUDÜS OSMANLI EGEMENLİĞİNDE 400 YILDAN FAZLA BARIŞ İÇİNDEYDİ"

"Elhamdülillah, Türkiye artık her zamankinden daha güçlü. Bundan önce 600 sene süren bir Osmanlı İmparatorluğu vardı. Kudüs sizin kanatlarınızın altındayken 400 yıldan fazla süreyle barış ve huzur içidne var oldu.

Birçok ülke, özellikle de sözüm olası uluslarası toplum, adaletten şaşarken ve bir soykırıma yardım ederken bu muazzam önemdeki olaya karşı doğru bir tavır alan Türk halkına ve devletine teşekkürlerimi sunuyorum.

Dünyanın sizin izinizden gitmesine ihtiyacımız var. Bir zamanlar 'Barış Treni' adında bir şarkı yazmıştım. Hala o şarkıda yazdıklarıma inanıyorum. Burada sizinle birlikte olmaya, barış, insaniyet ve özgür Filistin ülküsüne katılamya geldim.

"İSLAM'DA KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN KORUNMASI ESASTIR"

Bugün sizinle beraber vermek istediğim mesaj; masum insanların yuvalarının, ve öldürülenlerin yarısını oluşturan çocukların öldürülmesine son verilmesi yönündeki çağrımdır.

"Bu eşitler arasındaki bir savaş değil. 7 Ekim'deki saldırıyı, geniş çaplı askeri müdahalenin boyutuyla karşılaştırırsak, kıyaslanamaz. İslam'da kadınların, çocukların ve savaşçı olmayanların korunması esastır.

Kur'an'da rabbimiz buyuruyor: "Kim masum birini öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur".

"GAZZE'DE SOYKIRIM YAPILIYOR"

Şu an Gazze'de yaşanmakta olan bir soykırımdır.

Kur'anı okumadan önce ben de İsrail topraklarına ağaçların dikilmesini destekliyordum. Batı'da yetişen hikayenin yalnızca tek tarafını gören kişilerden biriydim. İslam'ı kucakladığımda karanlık perdenin ötesini görebildim.

"HZ. İBRAHİM NE YAHUDİ NE DE HRİSTİYAN'DI"

Kur'an-ı Kerim rabbim bütün resmi gözlerimizin önüne seriyor. Rabbim buyuruyor: İbrahim ne Yahudi ne de Hristiyan'dı. O tek Allah'a inanıp boyun eğmiş birisiydi.

Sıradaki mesajım İsrail toplumuna. Netanyahu sizin peygamberiniz değildir. İsrail toplumuna sesleniyorum: Ölüm ve yıkım yolunu terk ederek insanlığın vicdanına dönün.

"HZ. MUSA'NIN DÜNYAYA ÖĞRETTİĞİ KURALLARI NEDEN UYGULAMIYORSUNUZ"

Allah'ın size gönderdiği orijinal mesajı hatırlatıyorum: "'Öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, komşunun malına göz koymayacaksın." Bunlar Hz. Musa Aleyhisselamın dünyaya öğrettiği kurallardır. Bunları neden uygulamıyorsunuz?

Allah, Kenan topraklarını Hz. İbrahim'e vadetmişti ve ilk oğlu İsmail de babasıyla beraber bu lütfa mashar olmuştu. Hz. İbrahim Aleyhisselamın bütün çocukları bu ahite dahil edilmiştir. Fakat çoğu Yahudi öğretisi sadece ikinci oğlu Hz. İshak'ı öne çıkarmayı tercih ediyor. Sorunun büyük kaynağı da budur.

Hz. İbrahim Aleyhisselam iki oğlunu da seviyordu ve iki kardeşin arasındaki aile bağları da hep güçlü olmuştu. Hatta İncil'den öğrendiğimiz kadarıyla Hz. İsmail ve Hz. İshak, sevgili babaları Hz. İbrahim'i beraberce defnetmişlerdi.

"SİYONİZM POLİTİK BİR DÜŞÜNCEDİR"

Bunu tekrarlıyorum çünkü bunu pekçok insan hala bilmiyor. Arz-ı Mukaddes, Yahudi ya da Hristiyan olmayan Hz İbrahim olmayan tüm ailesine, tek Allah'a ibadet etmeleri için bahşedilmiştir.

Neyseki günümüzde doğru yolu tercih eden birçok Yahudi de var. İbrahim Aleyhisselam bir Siyonist değildi. Siyonizm, Avrupa'daki vahşi savaşın ortaya çıkardığı politik bir düşüncedir.

Bombalamayı durdurun, Ateşkes ilan edin!"

Yusuf İslam dünya barış mesajı: Kur'an-ı Kerim'den , İncil'den ve Tevrat'tan örnekler verdi! ile ilgili etiketler Yusuf İslam Filistin Gazze İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.