Yusuf Eymen'in tüm eğitim masrafları Bahçeli'den

Hakkari'de gönüllü görev yapan astsubay baba ve polis bir annenin oğlu olan Yusuf Eymen Velieceoğlu, matematikte dünya şampiyonu olarak Türkiye'yi gururlandırdı. Yusuf Eymen'i arayarak tebrik eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatı boyunca maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılayacağının sözünü verdi.

Hakkari'de yaşayan 8 yaşındaki Yusuf Eymen Velieceoğlu Kanada Merkezli Caribou Matematik Organizasyonu'nda tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya şampiyonu oldu.

2 bin 557 öğrenci arasında birinci olarak Türkiye'yi gururlandıran başarı öyküsü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi duygulandırdı.

Aslen Devlet Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniyeli olan ailenin şark görevi için gittiği Hakkari'de gönüllü olarak kaldığı öğrenildi. MHP Lideri Bahçeli, Astsubay baba Orhan Velieceoğlu ile telefonda görüştü.

EĞİTİM HAYATI BOYUNCA TÜM MASRAFLARINI KARŞILAYACAK

Görüşmede Yusuf Eymen ve ailesine tebriklerini ileten Devlet Bahçeli, böyle çocukların milli servet olduğunu ve sahip çıkmanın bir görev olduğunu belirtti. Yusuf Eymen'in eğitim hayatı boyunca maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını da karşılayacağını sözlerine ekledi.

ŞARK GÖREVLERİNİ GÖNÜLLÜ OLARAK UZATAN AİLEYİ DE TEBRİK ETTİ

Yusuf Eymen'in bu başarısı kadar önemli bir başka hususun 2 yıllık şark görevi için Hakkari'ye giden anne ve babasının görevini 4 yıl daha gönüllü uzatması olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, bu gururun bir şehidin adını taşıyan devlet okulundan çıkmasına da dikkat çekti.

Devlet Bahçeli yaptığı açıklamanın devamında "Başta Yusuf Eymen'in öğretmenleri ve okul yöneticileri olmak üzere bölgede şuurla görev yapan tüm eğitim ordumuzun fedakar mensupları öğretmenlerimize, başarıların filizlendiği ortamı tesis etmek için görevi başında olan güvenlik güçlerimize üstün başarılar diliyorum. Bu uğurda toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anarken bu başarılarla onların da ruhlarının şad olduğuna inanıyorum." ifadesine yer verdi.

 

Yusuf Eymen'in tüm eğitim masrafları Bahçeli'den ile ilgili etiketler MHP Devlet Bahçeli Matematik yusuf eymen
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.