Yurt tazminatı ödemedi, yazar Gülseven tutuklandı!

CHP'li Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu Yurt gazetesi yazarı Hakan Gülseven tutuklandı. Gülseven'in tutuklanma gerekçesi ise hakkında verilen 31 bin 500 liralık tazminat cezasını Yurt gazetesinin ödememesi.

Yurt gazetesi yazarı Hakan Gülseven, bir yazısında yer alan hakarete hamiz ifadeleri dolayısı ile 31 bin 500 TL tazminat ödemeye mahkum edildi. 

Ancak gazetenin sahibi olan eski CHP milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Durdu Özbolat kesinleşmiş bu cezayı ödemediği için Gülseven hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

Çağlayan Adliyesinde yapılan işlemden sonra Gülseven, Maltepe Cezaevine sevk edildi.

GÜLSEVEN'E YURT'UN İKİNCİ KAZIĞI

Hakan Gülseven Haziran ayında da aynı nedenlerle tutuklanmıştı. Gülseven hakkında, eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a yönelik hakaret iddiasıyla hakkında tazminat cezası hükmü bulunuyordu.

Gülseven, CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt Gazetesinde yer alan yazısına yönelik açılan davanın sonucu olarak mahkum edildiği tazminatı gazete yönetiminin ödemeyi gerçekleştirmemesi sebebiyle Burhaniye Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.

7 BİN LİRA İÇİN HAPİS YATTI

Gülseven, daha önce de sosyal medya hesabından gazete yönetiminin ödeme yapmadığını ve hapse girme ihtimali olduğunu söylemişti.

O tarihte Oda TV'ye bilgi veren Hakan Gülseven'in avukatı Deniz İpek, Gülseven'in tutuklanmasına neden olan tazminat cezasının 7 bin TL olduğunu belirterek "Para yatırılmayınca 350 gün hapis cezasına dönüştü" demişti.

Durdu Özbolat'la görüştüklerini aktaran Avukat İpek "Özbolat yatırmayacağım demiyor. Bugün yatıramam diyor. Belki yarın yatırabilir. Bu, Hakan Gülseven'in tek davası değil. Buna benzer 9 ceza davası daha var. Toplamda aşağı yukarı 60 - 70 bin TL tazminat cezası var" ifadelerini kullanmıştı.

ARKADAŞLARI ÖDEYİNCE TAHLİYE OLDU

Hakan Gülseven, okul arkadaşlarının para cezasını ödemesi sonucu tahliye edilmişti.

Şimdi ise, daha önceki cezada elini cebine atmayan, çok sayıda dava olduğu bahanesine sığınan Yurt gazetesinin patronu CHP’li Durdu Özbolat’ın tazminatı ödeyip ödemeyeceği Gülseven’in daha ne kadar tutuklu kalacağı ise belirsiz.

MAAŞ ÖDEMELERİNİ DE AKSATIYOR

CHP'li Durdu Özbolat ise daha önce çalışanlarının maaşını ödemediği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Yurt tazminatı ödemedi, yazar Gülseven tutuklandı! ile ilgili etiketler Hakan Gülseven durdu özbolat yurt gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.