Yurt dışından getirilen telefonlara ek vergi geliyor!

2020 yılının ilk gününden itibaren yurt dışından getirilen cep telefonlarına uygulanan vergi miktarı artacak.

Yurt dışından satın aldıkları cep telefonlarını Türkiye'ye getirerek kullanma arzusunda olan vatandaşlara bir kötü haber daha geldi.

2020 yılının ilk gününden itibaren pasaport ve BTK kaydı için ödenecek harç miktarı bin 500 lirada bin 838 liraya çıkacak. Geçtiğimiz Temmuz ayına kadar 618 lira olan söz konusu vergi, yurt dışından alınan telefonları ülkemizde satıldığı fiyattan çok daha uygun hale getiriyordu. 

YURTDIŞINDA 5 BİN, TÜRKİYE'DE 11 BİN LİRA 

Ülkemizde de en çok satan cep telefonları arasında yer alan iPhone'un son modeli yurt dışında 999 dolara (yaklaşık 5 bin 750 lira) satılıyor. Söz konusu model Türkiye'de vergiler dahil 11 bin liraya satılıyor.

SADECE PASAPORT SAHİBİ

Yurt dışından telefon getirmenin halen cazip olması nedeniyle bir başka tedbir alan yetkililer, söz konusu telefonu sadece kaydedilen pasaport sahibinin TC numarası ile alınmış hat ile kullanılmasını sağlıyor.

Yurt dışından getirilen telefonlara ek vergi geliyor! ile ilgili etiketler Türkiye iPhone telefon pasaport
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.