Yurda dönen Aile Bakanı Fatma Kaya ayağının tozuyla skandal geceyi anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Almanya’nın Köln-Bonn havaalanından kalkan özel uçakla İstanbul’a geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, özel uçakla İstanbul'a geldi.

Hollanda hükümetince Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellenen Kaya, Berlin'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a tahsis edilen özel uçakla Almanya'daki Köln-Bonn Havaalanı'ndan İstanbul'a hareket etti.

Bakan Kaya'yı, Atatürk Havalimanı'nda AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve diğer yetkililer karşıladı.

Aile Bakanı Fatma Kaya ve Enerji Bakanı Berat Albayrak havalanında ortak açıklama yaptı. İşte o açıklamadan satır başları;

Albayrak'ın açıklamaları:

Hollanda büyük yanlış içine girdi. Avrupalı meslektaşlarımız bunun büyük yanlış olduğunu bize iletiyor ama kamuoyu ile paylaşamıyor. Avrupa'nın geleceği için kaygı verici. Avrupa için bir utanç gecesi yaşandı.

Bakan Kaya'nın açıklamaları:

Avrupa'ya seçmenlerimizle buluşmaya gittim vatandaşlarımızla kendi topraklarımız sayılan konsolosluk binasına gittim bunun için izin almamız gerekmiyor. Avrupa'nın Hollanda'nın iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz elbette yok.

Demokrasiden bahseden Hollanda'da acı bir gece yaşadık, maslahatgüzarımız gözaltına alındı, koruma arkadaşlarım, danışmanım, 5 kişilik koruma ekibim gözaltına alındı.

Hollandalı polisler eşliğinde Almanya sınırındaki polis merkezine götürüldük. Çok kaba ve sert bir muameleye maruz kaldık. Kadınlara nasıl davranmamız gerektiğinin bize öğretmeye kalkan Avrupa'nın bize böyle davranması traji komiktir.

Her türlü özgürlük askıya alındı. Hollanda'yı kınıyorum.

HOLLANDA'DAN DİPLOMATİK SKANDAL

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemişti.

Dışişleri Bakanlığı da halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmemesini istemişti.

Rotterdam'da Başkonsolosluğuna geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortuyla Almanya'ya götürülmüştü.

Hollanda güvenlik güçleri, Kaya'ya destek vermek için gelen binlerce Türk vatandaşını dağıtmak için polis köpekleri ve atlı polisleri kullanarak sert şekilde müdahale etmişti.

Yurda dönen Aile Bakanı Fatma Kaya ayağının tozuyla skandal geceyi anlattı ile ilgili etiketler Hollanda aile ve sosyal politikalar bakanı fatma betül sayan kaya dönüyor
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.