Yunanlıların en çok korktuğu sistemi Mete Yarar anlattı

Haber Global ekranlarında Başak Şengül'ün sunumuyla ekranlara gelen 'Mesele' programına Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Konuk oldu. Programda Türk savunma sanayinin geliştirdiği teknolojiler anlatılırken, Mete Yarar Ege'de gerginlik halinde olduğumuz Yunanistan'ın en çok korktuğu Türk sistemini açıkladı. 

Yarar, Türkiye'nin gelişen teknolojisinde Yunanlıları en çok tedirgin eden sistemin MİDLAS olduğunu söyledi. MİDLAS'ın bir dikine fırlatma sistemi olduğunu söyleyen Yarar, "Bu gemilerde, sabit yerlerde ve denizaltılarda kullanabileceğimiz bir sistem. Özelliği şu; bundan isterseniz hava savunma füzesi, isterseniz bir seyir füzesi her şeyi fırlatabiliyorsunuz." dedi. 

Türkiye'nin İ sınıfı gemisinde bu sistemin kullanılacağını fakat ABD'nin ambargo koyduğunu belirten Yarar, "Ortak bir projeyle bu dikine fırlatma sistemi hayata geçirildi." ifadelerini kullandı. Yarar, bu sistemle birlikte Türkiye'nin sayısız füze fırlatma kapasitesine kavuşabileceğini söyleyerek bu sistemin Türk ordusu tarafından üretildiğini ekledi. 

 

Yunanlıların en çok korktuğu sistemi Mete Yarar anlattı ile ilgili etiketler Mete Yarar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.