Yunanlıların Ayasofya 'hayali': '50 yıl sürecek bir tadilat' oyunu ile tekrar müze yapılmak isteniyor!

Ayasofya'nın aslına döndürülerek tekrar cami olmasının ardından rahatsız olan haçlı dünyası Ayasofya üzerinde dikkat edilmesi gereken yeni bir oyuna hazırlık yapıyor: 50 yıl sürecek tadilat

Ayasofya'nın aslına döndürülerek tekrar cami yapılmasının ardından Türk ve İslam dünyasında büyük bir coşku yaşanmış ve karar tüm dünyada önemli bir etki yaratmıştı. Birçok kişi tarafından bu karar son yıllarda Batı'nın aldığı en ağır darbe olarak değerlendirildi.

Ayasoyfa'nın tekrar cami olmasını sindiremeyen haçlı dünyası ise yeni bir oyun hazırlığında.

Coşkun Başbuğ'un Star'da kaleme aldığı son yazısında, Ayasofya üzerinde oynanmak istenen son oyun ile ilgili önemli detaylara ulaşıyoruz.,

YUNAN GAZETENİN HAYALİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da daha önce röportaj verdiği bir Yunan gazete, "Ayasofya'da yarım asır sürecek tadilat." manşetiyle karşımıza çıktı.

Ayasofya'nın 50 yıl sürecek bir tadilata sokulup, yıllar sürecek tadilat sonunda "zaten o karar yanlıştı" diyerek tekrar müze belki de kilise olarak açılması hayali Yunan gazetelerini süslüyor.

İşte Coşkun Başbuğ'un yazısından ilgili kısım:

İşbirlikçi Hainlere Dikkat...

Tüm bu satırları neden yazdım biliyor musunuz?

Ayasofya'da kurulmak istenen yeni bir oyunu deşifre etmek için.

Son günlerde bazı sesler, bazı kişiler, bazı medya kuruluşları Ayasofya üzerine oynanacak yeni bir oyunun alt yapısını yapmaya başladılar.

Yoğun gündem içinde birileri ara ara kulakları, beyinleri alıştırma adına Ayasofya Camiinin restorasyonundan bahsetmeye başladı.

Korkum o ki Ayasofya'yı restorasyon diye kapatacaklar ve bir daha da asla açtırmayacaklar.

Oyun Başladı...

Ekrem İmamoğlu'nun verdiği röportajla adını duyduğumuz bir gazete geçtiğimiz gün şu manşetle çıktı;

"Ayasofya'da yarım asır sürecek tadilat."

Kelime oyununu bir kenara atarsak cümlenin Türkçe meali;

"50 yıl sürecek tadilat."

Görüldüğü gibi oyun çok net.

Hizmete kapanmış Ayasofya, yıllar sürecek tadilat sonunda "zaten o karar yanlıştı" diyerek tekrar müze belki de kilise olarak açılacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

Yunanlıların Ayasofya 'hayali': '50 yıl sürecek bir tadilat' oyunu ile tekrar müze yapılmak isteniyor! ile ilgili etiketler Ayasofya Yunan Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.