Yunanlılar ayakta Avrupa merakta!

Türkiye, uluslararası her alanda etkinliğini, saygınlığını ve caydırıcılığını göstermeye devam ediyor. Türk Donanması Girit Adası’nın Güneyinde yer alan bölgede, Gavdos Adası’nın hemen yanında 3 farklı alanda Navtex ilan etti. Bölgede 25 ve 26 Haziran tarihlerinde Türk Deniz Kuvvetleri tatbikatlar yapıyor. Tatbikatın Libya ile Türkiye deniz sınırının dahil olduğu ve askeri açıdan çok önemli olduğu ifade ediliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, Ege’de yapmaya başladığı tatbikat sahalarına yine uluslararası alanda çok konuşulacak bir isim daha koydu.Türkiye’nin yapacağı tatbikattaki sahalara "Etkin, Caydırıcı, Saygın!" ismi parçaları birleştirince ortaya çıktı. 

YUNANLILAR AYAKTA

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, geçtiğimiz haftalarda Türkiye aleyhine ateşli açıklamalar yapan Yunan generaller ile siyasetçilerinde bu askeri tatbikatı izledikleri öğrenildi. Yine alınan bilgilere göre, Türk Donanması’nın tatbikatını Yunan medyası ile Avrupa’da bulunan çeşitli ajanslarla, yazılı ve görsel medya takip ediyor. 

Yunanlılar ayakta Avrupa merakta!

TÜRKİYE 4 SAHAYA “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!” İSİMLERİNİ KOYMUŞTU!

Türkiye Akdeniz’de daha önce yaptığı tatbikatta, 4 bölgeye çok konuşulan “Ne-Mutlu-Türküm-Diyene” kelimeleri ile adlandırmıştı.Türk Donanması, Milli Savunma Bakanlığı’nın emri ile harekete geçerek, ”Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde, dört ayrı saha adı ile Navtex yayınlamıştı.

AMİRAL GÜRDENİZ BÖYLE DEĞERLENDİRMİŞTİ 

Türkiye’nin denizde tatbikat yapacağı sahalara verdiği isimleri, Amiral Cem Gürdeniz SuperHaber internet sitesine değerlendirmiş ve “Türkiye çevre denizlerimizde tatbikat yapacağı sahalara istediği ismi verebilir. Burada önemli olan, sahanın yeri ve faaliyetin yapılacağı zamanın önceden ilanıdır. Türkiye Ege Denizi’nde yapacağı dört ayrı tatbikat sahasına sırayla, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ isimlerini vermiştir. Bu sahalar uluslararası usuller gereği navtex üzerinden ilan edilmiştir. Yunanlıların daha önce, kendi sahalarına ‘Konstantinapolis’ ve ‘Pontus’ gibi isimler verdiklerini hatırlıyorum. Türkiye bu kez onlara, anladıkları dilden tatbikat sahası isimleri vermiş.” ifadelerini kullanmıştı.

NAVTEX NEDİR? 

Denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemdir. Uluslararası bir faks makinası gibi çalışır. Gemilerde ve teknelerde, mevcut yayınları almaları için Navtex cihazı bulunmalıdır.

 

 

Yunanlılar ayakta Avrupa merakta! ile ilgili etiketler Kıbrıs Deniz tatbikat Girit Girit Adası donanma
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.