Yunanistan'ın sahip çıktığı firari hainlerden şok istek!

Yunanistan yüksek mahkemesinin, Türkiye'ye iadelerini reddettiği sekiz FETÖ'cü asker, bugün çıktıkları mahkemeden gözaltı sürelerini üç ay uzatan kararın kaldırılmasını istediler.

Yunanistan'da Yüksek Mahkeme'nin Türkiye'ye iade edilmemelerine karar verdiği firari darbeci askerler, bu kez gözaltı süresinin uzatılmasını temyiz etmek üzere mahkemedeydi.

Uluslararası ajansların da fotoğraflarını geçtiği FETÖ'cü askerlerin takım elbise giydiği ve birbirlerine kelepçeli oldukları görüldü.

Darbeci askerler bugün çıktıkları mahkemeden gözaltı sürelerini üç ay uzatan kararın kaldırılmasını istediler.

16 Temmuz sabahı bir helikopterle sınırı geçen darbeci askerler, Yunanistan ve Türkiye arasında krize yol açmış durumda.

Ankara, darbecilerin mutlaka iadesini ve firari askerleri yargılamayı talep ediyor.

Yüksek Mahkeme, geçen hafta verdiği kararla Türkiye'den kaçan sekiz askerin iade edilmesi talebini reddetti. Kararın açıklanmasıyla Türkiye batı komşusuna çok sert tepki gösterdi ve Atina'yı darbecileri korumakla suçladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yunan yargısının bu kararına karşı tüm hukuk yolları kullanılarak, suçluların iadesine ve yargılanmasına yönelik girişimlerimiz devam edecektir. Siyasi saiklerle alındığı düşünülen bu kararın ikili ilişkilerimiz, terörle mücadele alanında işbirliğimiz ve diğer ikili/bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımız üzerindeki etkileri de kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır" denildi.

Aynı gün, firari askerler için Türkiye'de tutuklama kararı çıkarıldı.

Ankara ayrıca, İnterpol'e yazı göndererek askerlerin resmen aranmasını istedi.

Yunanistan'dan iltica talebinde bulunan firari darbeciler arasında binbaşı, yüzbaşı ve astsubay rütbelerinde askerler var.

Yunanistan'ın sahip çıktığı firari hainlerden şok istek! ile ilgili etiketler FETÖ Yunanistan firari asker
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.