Yunanistan’dan yardım istediler! Türk savaş gemisi Rumlar’ı korkuttu

Lübnan’dan Güney Kıbrıs’a Suriyeli sığınmacı akışını engellemek üzere Lübnan açıklarına gönderilen Rum Milli Muhafız Ordusu ve Deniz ile Liman Polisi’ne ait iki tekne Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemisinin görüş alanlarına girdi. Bunun üzerine Türk savaş gemisi alarm verdi. Alarm sonrası paniğe kapılan Rumlar hemen bölgede bulunan bir Yunan fırkateynine acil kodu ile haber vererek yardım istedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Kıbrıslı Rumlar’ın Türk savaş gemisini görünce büyük panik yaşadıkları ortaya çıktı.

GÜNEY KIBRIS MEDYASININ MANŞETLERİ OLAYI DUYURDU

Kıbrıs’ta gündem olan olayın günlük yayınlanan Politis Gazetesi’nin haberi manşetten vermesi ile duyulduğu öğrenildi. Gazete ''Türk Savaş Gemisi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iki teknesine yaklaştı! Sığınmacılar: Deniz Ortasında Tehlikeli Akrobasiler” başlığı attı. Gazete haberin içeriğinde olayın  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ve “Milli Güvenlik Konseyi tarafından kararlaştırılan (sığınmacı akışını) denizde engelleme faaliyetinin, “çeşitli düzeylerde aşırı tehlikeli olduğunu gösterdiğine” vurgu yaptı.

Yunanistan’dan yardım istediler! Türk savaş gemisi Rumlar’ı korkuttu

RUM GAZETESİ İKİ RESMÎ TEKNE HABERİ YAPARKEN SUÇLAMALARDA BULUNDU

Gazete iki Rum teknesinin Türk Savaş Gemisi’nin görüş alanına bilerek girmediğini anlatmak için haberinde iki Rum deniz unsurunun, Beyrut ile Larnaka deniz mesafesinin yaklaşık  uluslararası sularda bulunduğu sırada Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait geminin bölgeye yaklaştığını öne sürdü. Yine gazetenin haberinde Türk savaş gemisini önce radarlarında, daha sonra da görüş alanları içerisinde gören Rum deniz unsurları,alarm durumuna geçerek Rum yetkili birimlerine acil bilgi gönderdi. Bu acil bilgi de Rum tarafında karadaki unsurlarla istişare edildikten sonra Yunanistan’a aktarılması kararlaştırıldı.

YUNANİSTAN HEMEN “SPEÇE” ADLI BİR FİRKATEYNİ YARDIMA YOLLADI

Akdeniz’de bu gelişmeler olurken Yunanistan’da hemen yakın mesafede bulunan “Speçe” isimli fırkateynini Rum deniz unsurlarının yanına gönderdi. O sırada Türk savaş gemisinin uzak mesafedeki seyrine ve diğer gemileri izlemeye devam ettikten bir süre sonra da Rum unsurlarının radar menzili dışına çıktığı kaydedildi. Gazete meydana gelen “olayda” Türk savaş gemisinin bütün hareketlerinin “başka imkanlar ile kaydedildiğini” ve Rum Milli
Muhafız Ordusu(RMMO) ile Rum polisine bilgi verildiğini, Rum yönetiminin bütün faaliyetleri hakkında bütün düzeylerde bilgilendirme yapıldığını yazdı.

RUM MEDYASININ BÜYÜTTÜĞÜ OLAYI YİNE RUM MEDYASI KÜÇÜLTTÜ

Öte yandan gazete haberin devamında,sıcak temas ya da tahrik çağrıştıracak herhangi bir şey olmadığını belirtti. Rum gazetesinin büyüttüğü olayın diplomatik düzeyde küçümsenecek ya da paniğe sebebiyet vermeyecek bir olay addedildiğini ve Lübnan’dan sığınmacı akışını önleme operasyonunu da etkilemediğini kaydedildi. Habere göre üst düzey bir Rum yetkili, Türk savaş gemisinin görülmesiyle “Speçe” fırkateyninin yardıma çağrıldığı bilgisini doğruladı ancak detay vermedi.

400 SIĞINMACININ LÜBNAN’A GERİ DÖNDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Haberin sonunda ise aynı yetkili Lübnan açıklarında görevlendirilen Rum deniz unsurlarının çarşamba günü Güney’e geri dönmesiyle, bu vukuatın herhangi bir bağlantısı olmadığını savundu. Rum deniz unsurlarının, denizin fırtınalı olması ve bu şartlarda sığınmacı teknelerinin Lübnan’dan denize açılıp Güney Kıbrıs’a kadar ulaşmasının neredeyse imkansız görülmesi sebebiyle geri döndüğünü iddia etti.Rum deniz unsurlarının önleme faaliyeti çerçevesinde,400 sığınmacı taşıyan 5 teknenin engellenerek Lübnan’a geri döndürüldüğünü de söyledi.

Yunanistan’dan yardım istediler! Türk savaş gemisi Rumlar’ı korkuttu ile ilgili etiketler Gemi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.