Yunanistan'daki FETÖ'cü askerler, MİT korkusuna daha fazla dayanamadı!

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a sığınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu sekiz eski askerin başka ülkelere kaçırıldığı öne sürüldü. Üstelik Yunan basını detay vererek FETÖ'cü hainlerin, Almanya, Belçika ve Kanada'ya gönderildiğini yazdı.

Yunan basını, Türkiye'ye iade etmeyi reddettikleri 8 FETÖ mensubu teröristi çeşitli ülkelere kaçırdıklarını iddia etti. Sebebi ise dikkat çekti: MİT korkusu...

(Elbette unutmamak gerekir ki, Yunan basınında yer alan bu haber, Türk istihbaratının dikkatini başka yerlere çekmek için üretilmiş bir yanıltma haberi de olabilir.)

'MİT OPERASYONU' ENDİŞESİNE DAHA FAZLA DAYANAMADILAR İDDİASI

Ta Nea gazetesine göre Atina yönetimi firari FETÖ'cüleri olası bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonu endişesiyle Almanya, Belçika ve Kanada'ya gönderdi.

Haberde ertelemeli hapis cezalarının düşürülmesine de dikkat çekildi. Böylece gerekli kılıflar bulunarak Yunanistan'dan ayrılmalarının önünde bir engel kalmaması sağlandı.

SESSİZCE KAÇIRILDIKLARI İDDİA EDİLDİ

FETÖ'cü askerlerin Yunanistan'dan 'belirsiz bir zamanda ve sessizce kaçırıldıkları' ifade edildi.

Söz konusu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu sekiz darbeci, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimin ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunmuştu. 

Söz konusu firari FETÖ teröristlerinin Türkiye'ye iade talepleri, Yunanistan tarafından reddedilmişti.

15 TEMMUZ'DAN BERİ 20 BİN FETÖCÜ YUNANİSTAN'A KAÇTI

15 Temmuz 2016'dan bu yana Türkiye'den Yunanistan'a kaçan yaklaşık 20 bin FETÖ üyesi olduğu, bunlardan yaklaşık 9 bininin siyasi sığınma talebinde bulunduğu tahmin ediliyor.

 

SuperHaber

Kaynak: Ta Nea, TRT Haber

Yunanistan'daki FETÖ'cü askerler, MİT korkusuna daha fazla dayanamadı! ile ilgili etiketler MİT Yunanistan FETÖ Belçika Kanada Almanya korku
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.