Yunanistan'da yangın çıkan feribotta 24 Türk yolcunun olduğu bildirildi! İşte sağlık durumları...

Yunanistan Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamaya göre, İyon Denizi'nde seyreden 239'u yolcu 290 kişinin bulunduğu İtalya bandıralı yolcu gemisinde yangın çıktı. Yolcu gemisinde 24 Türk vatandaşı olduğu bildirildi. Yanan gemideki Türk şoför Hayrullah Çetin, 24 Türk şoförü vardı gemide hepsi kurtarıldı." dedi.

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, yangın çıkan İtalyan bayraklı feribotun garaj bölümünde iki kişinin mahsur kaldığı belirlendi.

Mahsur kalan kişiler için üç helikopterin de katıldığı kurtarma çalışması başlatıldı. Yunan devlet televizyonu ERT muhabiri, feribottan kurtarılanlar arasında 24 Türk yolcuların da bulunduğunu belirtti.

TOPLAM 290 YOLCU BULUNUYORDU, 21' YUNAN VATANDAŞI

Denizcilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gemide bulunan toplam 290 yolcu ve mürettebattan 21'i Yunan vatandaşı.

Yunanistan'da yangın çıkan feribotta 24 Türk yolcunun olduğu bildirildi! İşte sağlık durumları...

3 KİŞİ HAFİF YARALANDI

İtalya'nın da destek verdiği kurtarma çalışmaları sonucu, Yunanistan'ın Kerkira Adası'na götürülen yolcuların kimlik tespit ve sayım çalışmaları başlatıldı. Hafif yaralı üç kişi, Kerkira Hastanesi'nde tedaviye alındı.

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, feribotun Arnavutluk sularına doğru sürüklendiği bildirildi. Açıklamada, İtalya Sahil Güvenliğine ait ATR42 model devriye uçağının da geminin bulunduğu bölgede devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

''DENİZ ÜZERİNDE YAŞAM BELİRTİSİZ İNSAN ARIYORUZ''

Habertürk TV'ye konuşan arama kurtarma çalışmalarına katılan Syrena Gemisi kaptanı Cevdet Bilen, "Türk şoför ve yolcular da var. Biz şu an deniz üzerinde yaşam belirtisiz, insan arıyoruz. Yaklaşık 8-10 askeri hücum bot gemileri var. Yangının neden çıktığına dair herhangi bir verilmedi. Sabah 5 buçuk 6 sularında geldiğimizde 46 kişinin arandığı söylendi ancak daha sonra bu sayıya dair herhangi bir vermediler." dedi.

Yunanistan'da yangın çıkan feribotta 24 Türk yolcunun olduğu bildirildi! İşte sağlık durumları... - Resim : 2

"TÜRK YOLCULARIN HEPSİ KURTARILDI"

Yanan gemideki Türk şoför Hayrullah Çetin, "Gemiyi boşaltmamız için uyarıda bulunuldu. Biz şu an limandayız, bize bilgi veren kimse yok. Arabalar komple yandı. Ne kadar araç olduğunu bilmiyorum ancak gemi araba doluydu. 4 katlı bir gemi. 24 Türk şoförü vardı gemide hepsi kurtarıldı." ifadelerini kullandı.

 

Yunanistan'da yangın çıkan feribotta 24 Türk yolcunun olduğu bildirildi! İşte sağlık durumları... ile ilgili etiketler Yunanistan Türk feribot yolcu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.