Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düşmüştü: Düşme anı ortaya çıktı

Sırbistan'dan Ürdün'e uçan bir kargo uçağı Yunanistan'da düşmüştü. Tehlikeli madde taşıyan uçağın düşme anı ortaya çıktı. Görüntülerde uçağın düşmesine tanıklık edenlerin panik anları görüldü. Yetkililerin yaptığı son açıklamada uçakta taşınan maddenin bir tehlikeye neden olmadığı vurgulandı.

Yunanistan Devlet televizyonu ERT, dün akşam uçağın Sırbistan'dan Ürdün'e uçan Ukraynalı bir şirkete ait Antonov An-12 tipi bir uçağın Yunanistan'ın kuzeyindeki turizm şehirlerinden Kavala yakınlarına düştüğünü bildirdi. Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, uçak "tehlikeli madde" taşıyordu. Bu nedenle, yetkililer uçağın cumartesi gecesi düştüğü Kavala'nın Palaiohoriou bölgesindeki tüm itfaiye güçlerinin ve ilk yardım ekiplerinin olay yerinden uzaklaşmasını istedi.

Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düşmüştü: Düşme anı ortaya çıktı

Patlayıcı uzmanlarından oluşan bir ekip ise uçağın taşıdığı yükün ne kadar tehlikeli olduğunu belirleyerek, alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere olay yerine doğru harekete geçti. Pilot, uçağın motorunda arıza olduğunu bildirerek acil iniş izni istedi ancak havaalanına varamadan motor havada alev aldı ve uçak Kavala'da yerleşim bölgesine yakın bir alana düştü. Görgü tanıkları uçağın düşmesinin hemen ardından çok sayıda patlama sesi duyulduğunu ve yangın başladığını aktardı.

UÇAĞIN DÜŞME ANI ORTAYA ÇIKTI

Yunan gazetesi Kathimerini ise uçağın düşme anını yayımladı. Görüntülerde bir Yunan vatandaşının "Aman Allah'ım düştü" dediği duyuluyor.

Uçakta 8 mürettebat vardı. Öte yandan kaza nedeniyle Antifilippi, Hortokopi, Paleochri'de elektrik kesintileri yaşandı.

Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düşmüştü: Düşme anı ortaya çıktı - Resim : 2

Yapılan son açıklamaya göre ise tehlikeli maddeden saçılan herhangi bir tehlike bulunmuyor. Açıklamada, "Duman ve yoğun ısının yanı sıra menşei bilinmeyen beyaz bir madde sahada istikrarsızlığa neden oldu; ancak ölçüm aletlerinde endişe verici bir şey bulunmadı" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, araştırmaların devam ettiğini ve madde tespiti için drone uçurulduğunu ifade etti. Ayrıca yetkililer, uçağın pek çok parçasının kırsal alana dağıldığını da sözlerine ekledi. Şu an için Eleftheroupolis, Kavala ve Drama'dan toplamda 39 itfaiyeci yangın söndürme çalışmaları için bölgede görevini devam ettiriyor.

Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düşmüştü: Düşme anı ortaya çıktı - Resim : 3

Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düşmüştü: Düşme anı ortaya çıktı ile ilgili etiketler Yunanistan uçak düşme kargo uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.