Yunanistan'da düşen kargo uçağı tehlike saçıyor: Gözlerde ve dudaklarda yanma hissine neden oluyor

Yunanistan'da düşen ve tehlikeli madde düşen kargo uçağının büyük tehlike saçtığı ortaya çıktı. Yunan basınında çıkan haberlere göre, uçakta bulunan beyaz toz halindeki madde yaklaşanların gözlerinde ve dudaklarında yanma hissine neden olduğunu yazdı. Öte yandan Yunan yetkililer, sivillerin cam ve kapıları kapalı tutmalarını istedi.

Ukraynalı bir firmaya ait "tehlikeli madde" taşıyan Antonov An-12 tipi kargo uçağı, Yunanistan'da düştü. Sırbistan'dan kalkan uçağın Bangladeş'e gittiği belirtildi. Uçağın düşmesi sonrası bölgede özel güvenlik önlemleri alınırken Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı, vatandaşlardan uçağın düşmesi nedeniyle oluşan dumandan korunmak amacıyla cam ve kapılarını kapalı tutmasını istendi. Yunan basınında yer alan haberlere göre, uçakta bulunan beyaz toz halindeki madde, kaza yerine yaklaşanların gözlerinde ve dudaklarında yanık hissi oluşturuyor.

Yunanistan'da düşen kargo uçağı tehlike saçıyor: Gözlerde ve dudaklarda yanma hissine neden oluyor

CAM VE KAPILARIN KAPALI TUTULMASI İSTENDİ

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, olay yerinde güvenlik çemberi oluşturulduğu ifade edildi. Açıklamada, kaza yerine yakın Antifilippoi ve Palaiohori sakinlerinden, uçağın düşmesi nedeniyle oluşan dumandan korunmak amacıyla cam ve kapılarını kapalı tutması istendi. Bölge sakinlerine, olay yerine yaklaşmaması ve yetkililerin talimatlarına uyması yönünde uyarı yapıldı.

Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait mayın temizleme ekiplerinin bölgede bulunduğu belirtilen açıklamada, Atina'dan da özel ekibin bölgeye yönlendirildiği kaydedildi. Açıklamada, kaza sonucu bölgede yaşanan elektrik ve su kesintisinin büyük ölçüde giderildiği belirtildi.

Yunanistan'da düşen kargo uçağı tehlike saçıyor: Gözlerde ve dudaklarda yanma hissine neden oluyor - Resim : 2

GÖZLER VE DUDAKLARDA YANMA HİSSİ

Yunan basınında yer alan haberlere göre, uçakta bulunan beyaz toz halindeki madde, kaza yerine yaklaşanların gözlerinde ve dudaklarında yanık hissi oluşturuyor. Sırbistan Savunma Bakanı Nebojsa Stefanovic'in yaptığı açıklamaya göre, Sırbistan'ın Niş kentinden yerel saatle 20.40'ta kalkan uçağın hedefi Bangladeş'ti.

Yunanistan'da düşen kargo uçağı tehlike saçıyor: Gözlerde ve dudaklarda yanma hissine neden oluyor - Resim : 3

Amman, Riyad ve Ahmedabad'a da uğraması planlanan uçak, Bangladeş Savunma Bakanlığının alıcısı olduğu ve Sırbistan'da özel bir firmanın ürettiği, içerisinde mayınların da bulunduğu 11,5 ton askeri malzeme taşıyordu.

Stefanovic, söz konusu patlayıcı malzemenin ihracatının yasalara uygun şekilde yapıldığını belirterek, Sırbistan Savunma Bakanlığından gerekli izinlerin alındığını ifade etti.

Yunanistan'da düşen kargo uçağı tehlike saçıyor: Gözlerde ve dudaklarda yanma hissine neden oluyor ile ilgili etiketler Yunanistan kargo uçağı beyaz toz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.