Yunanistan’da AB’den para gelmeyecek korkusu başladı

Avrupa’nın yaramaz çocuğu, parayı har vurup harman savuran Yunanistan’da artık para gelmeyecek korkusu sardı. 2010 yılında 256 milyar euro’luk borcuyla ekonomisi çöpe dönen Yunanistan, özellikle AB ekonomisinin motoru Almanya’dan gelen paralarla ayakta duruyordu. Ancak son gelişmeler denizin bittiğini gösteriyor. ABD’nin ileri karakol olarak gördüğü ve askeri üsler kurduğu Yunanistan, hem ABD hem de Avrupa’daki banka kriziyle paranın artık gelmeyeceğini düşünüyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yaklaşık 1.4 trilyon dolar varlığa sahip Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’ın bankacılık kriziyle sarsılmasıyla Yunanlar, “Artık para gelmez” twitleri atmaya başladı.

Yunanistan’da AB’den para gelmeyecek korkusu başladı

Bilindiği üzere, Yunanistan ekonomik krize girdiğinde Almanya, para göndererek ve kredileri erteleyerek Yunan ekonomisine destek olmuştu. 10 milyon kişiden az nüfusuyla 256 milyar euroluk borcu olan ve bunu da ödemeyen Yunanistan’ın kredi notunun çöp olması gerekirken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, yatırım yapılabilir değerlendirilmesinde bulunmuşlardı.

Yunanistan ekonomik kriz sırasında IMF’ye toplam 300 milyar euro, Avrupa Birliği’ne (AB) de 256.6 milyar euro borçlandı, borçlarının milli gelire oranı yüzde 200 ile AB’nin en yükseği, işsizlik 2010’dan bu yana en düşüğü yüzde 12’ye gerilese de genç işsizliği hala yüzde 28’de, ekonomisi hala verimsiz durumda.

Yunanistan’da AB’den para gelmeyecek korkusu başladı ile ilgili etiketler ekonomi Yunanistan ABD Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.