Yunanistan'da 6.2 büyüklüğünde deprem

AFAD'ın son dakika açıklamasına göre, Yunanistan'ın Larissa kenti yakınlarında 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünün Larissa'ya 25 kilometre mesafede olduğu, sarsıntının Taselya olarak bilinen tüm bölgede şiddetli bir şekilde hissedildiği belirtildi. Şu ana kadar depremde bir can kaybı olup olmadığı bilinmiyor. Depremin şiddeti Yunanistan kaynaklarına göre 5,9, Reuters'in duyurduğuna göre 6,9 şiddetinde gerçekleşti.

Yunanistan Türkiye saati ile 13.16'da çok şiddetli bir depremle sarsıldı. 

AFAD, son dakika olarak bildirdiği depremin büyüklüğünü 6.2 Mw olarak açıkladı. 

AFAD'ın geçtiği bilgiye göre deprem yerin 3 kilometre altında gerçekleşti. 

Larissa'ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki bölgede meydana gelen deprem Taselya olarak anılan bölgenin tamamında güçlü bir şekilde hissedildi. 

CNN Türk Yunanistan Temsilcisi Yorgo Kırbaki Selanik'e yaklaşık 100, başkent Atina'ya ise 400 kilometre civarında meydana gelen depremde can kaybı ya da hasara ilişkin şu an için bir bilgi bulunmadığını anlattı. 

Bölgeye helikopterlerle yardım ekiplerinin sevk edildiğini söyleyen Yorgo Kırbaki, deprem üssüne yakın bölgelerde halkın sokaklarda olduğunu belirtti.

Yunanistan jeoloji merkezi depremin büyüklüğü için ilk olarak 5,9'luk bir büyüklük açıkladı. Merkez daha sonra bu bilgiyi 6.0 olarak güncelledi. Yine merkezden verilen bilgiye göre depremin derinliği 7 kilometre civarında. 

Bu arada Reuters haber ajansı da ilk haberinde depremin büyüklüğünü 6,9 olarak açıkladı. İngiliz haber ajansı daha sonra bu bilgiyi 6,2 olarak güncelledi. 

Yunanistan'da 6.2 büyüklüğünde deprem

Yunanistan'da 6.2 büyüklüğünde deprem ile ilgili etiketler AFAD Yunanistan deprem larissa
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.