Yunanistan'a soğuk duş! 30 Ağustos kutlaması Atina'yı rahatsız etti: Adeta çıldırdılar

NATO, Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Türkiye'yi kutlamak için mesaj yayınladı. Yayınlanan mesaj Yunanistan'da adeta bir soğuk duş etkisi yarattı. Atina tarafının bu mesaja itiraz ederek paylaşımı sildirtmek istediği belirtildi.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla dün Türkiye'yi kutlamak için Türkçe cümleyle başlayan bir mesaj yayınladı.

Yunanistan'a soğuk duş! 30 Ağustos kutlaması Atina'yı rahatsız etti: Adeta çıldırdılar

X’ten paylaşımda bulunan LANDCOM, geçen yıl da benzer bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamış ancak Atina'nın rahatsız olması üzerine sosyal medyadaki kutlama mesajı silinmiş, 1 Eylül’de tekrar paylaşmıştı.

LANDCOM'un bu yıl da Türkçe olarak “Zafer Bayramınız kutlu olsun” ifadesi Yunanistan'da soğuk duş etkisi yarattı.

ATİNA SİLDİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yunan medyasına konuşan diplomatik kaynaklar, Atina yönetiminin bu paylaşım sonrasında bazı adımlar attığını belirtti.

Yunanistan'ın NATO Genel Sekreterliği’ne yazılı bir uyarıda bulunduğu iddia edildi. Bu metinde, NATO’nun Türkiye’nin Zafer Bayramı’nı kutlamanın kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi ve “Türkiye silahlı kuvvetlerinin, bir NATO müttefikine karşı elde ettiği zaferi kutlamak kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

Yunanistan'a soğuk duş! 30 Ağustos kutlaması Atina'yı rahatsız etti: Adeta çıldırdılar ile ilgili etiketler NATO Yunanistan 30 Ağustos Atina
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.