Yunanistan’a Montrö’yü kitledik!

Yunanistan, Türk F-16 uçaklarına üstelik NATO görevi icra edilirken S-300 radar kilitlemesi yaparken, Türkiye, 40 yıl sonra Boğaz geçiş ücretlerini Montrö sözleşmesinin verdiği yetkiyle 5 kat artırarak, Rus mallarının büyük kısmını dünyaya gemileriyle taşıyan Yunanistan’a boğazlardaki radarları kitlemiş oldu.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Rusya-Ukrayna savaşının en karlı ülkesi olan Yunanistan, Rus mallarını, bu ülkeden daha fazla taşır hale geldi. Üstelik bunu da paravan şirketlerle gizli saklı yaptı. Durum böyleyken Türkiye’nin attığı tarihi adımla Yunanistan’ın Türk boğazlarından geçerken ödediği ücret 5 kat arttı. Diğer ülkeler için de aynı durum söz konusu olsa da, bu karar Yunanistan’ı, gemi filosunun büyüklüğü dikkate alındığında en çok etkilenen ülke yaptı.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, Rusya’nın Ukrayna'yı işgal ettiğinden beri, Yunanistan sayesinde her zamankinden daha fazla satmaya başladığını yazdı.

Brooks, yazısında “Yunanistan'a ait gemiler, 2020 yüzde 34 kapasiteye sahipken bu oran 2021’de yüzde 55 oldu” dedi. Brooks, üstelik bu taşıma işinin de paravan şirketlerle yapıldığını belirterek, “Rusya her zamankinden daha fazla ham petrol ihraç ediyor. Tankerlerin sahibini bulmak için paravan şirketten paravan şirkete giden bir web tarayıcısı oluşturduk. Rusya, Yunan petrol tankerleri sayesinde çok fazla petrol ihraç ediyor” dedi.

Yunanistan’a Montrö’yü kitledik!Yunanistan’a Montrö’yü kitledik! - Resim : 2

İBRAHİM AÇAR'IN ÖZEL HABERİ...

Yunanistan’a Montrö’yü kitledik! ile ilgili etiketler Yunanistan montrö boğazlar sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.