Yunanistan, Türkiye'nin enerji atılımını hazmedemedi: "Bizimle pazarlık yapmalılar"

Türkiye'nin enerji alanında yaptığı dev atılımları içine sindiremeyen Yunanistan'dan çok ilginç bir öneri geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Çernobil'deki nükleer santral faciasını gerekçe göstererek, "Türkiye, Akkuyu'da yapımı devam eden nükleer santral için komşu ülkelerle pazarlık yapmalı" dedi.

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. 2026 yılında tam kapasite ile çalışması beklenen santral ile enerji alanında Türkiye'nin yaptığı dev atılım Yunanistan'da paniğe neden oldu. Daha önce Türkiye'yi Akkuyu ile ilgili ABD'ye şikayet eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan şimdi de temelsiz bir öneri geldi. Dendias, Türkiye'nin Akkuyu ile ilgili komşu ülkelerle müzakere yapması gerektiğini savundu.

ÇERNOBİL KAZASINI BAHANE ETTİ, HEDEFİNE TÜRKİYE'Yİ ALDI

Yunan Bakan Dendias, 1986 yılında Çernobil'de gerçekleşen nükleer faciayı gerekçe göstererek hedefine Türkiye'yi aldı. Kazanın yıl dönümünde Twitter hesabından bir paylaşım yapan Dendias, "Türkiye, Akkuyu'da yapımı devam eden nükleer santral için komşu ülkelerle pazarlık yapmalı." dedi. Dendias'ın yaptığı paylaşım şöyle:

"Tarihteki en büyük nükleer kaza olan Çernobil felaketi, bugün pusuda bekleyen tehlikelerin sürekli bir hatırlatıcısıdır. Daha önce de belirttiğim gibi Türkiye, Akkuyu'da yapımı devam eden nükleer santral için komşu ülkelerle pazarlık yapmalı."

DAHA ÖNCE DE ABD'YE ŞİKAYET ETMİŞTİ

Türkiye'nin enerjide yaptığı büyük atılımlar nedeniyle paniğe kapılan Yunanistan, daha önce de Akkuyu Nükleer Santrali nedeniyle Türkiye'yi ABD'ye şikayet etmişti. Yunan basınında çıkan haberlere göre, Yunan Bakan Nikos Dendias ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde "Akkuyu Doğu Akdeniz'in Çernobil'i olabilir" demişti.

Öte yandan ortaya çıkan haberlerde, Yunanistan yönetiminin uzun yıllardır dikkatini Türkiye'nin bu konudaki çalışmalarına yönelttiği, Türkiye'nin, nükleer enerji üretme reaktörleri aracılığıyla nükleer silah imal etmede kullanılabilecek teknolojiye ve malzemeye ulaşacağı ileri sürülmüştü.

Yunanistan, Türkiye'nin enerji atılımını hazmedemedi: "Bizimle pazarlık yapmalılar" ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye Akkuyu Nükleer Santrali Nikos Dendias müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.