Yunanistan teselliyi AB yürütme organında buldu

Türkiye’nin Libya, KKTC ve Akdeniz’de attığı her adımla köşeye sıkışan Yunanistan, teselliyi AB yürütme organlarında buluyor. Yunan medyası, AB’nin yazdığı içi boş raporları, ‘AB Türkiye'yi patlattı’ başlığıyla vererek avunuyor. Yunan Kathimerini Gazetesi haberinde, Türkiye’nin 20 yıl yapamadığı atakları sıralayıp AB raporunun bu girişimleri eleştirdiğini yazdı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İBRAHİM AÇAR

Gazete, haberinde AB yürütme organının Çarşamba günü, yıllık genişleme raporunda Türkiye'yi Yunan hava sahasını sürekli ihlal etmesi ve Yunanistan ile Kıbrıs'ın egemenliğine yönelik tehditleri nedeniyle eleştirdiğini yazdı.

Türkiye’nin sözde Yunan adalarıyla ilgili son yıllarda geliştirilen politikalarının raporda eleştirildiğini yazan Kathimerini, “Komisyon ayrıca Ankara'yı Kıbrıs'ın deniz bölgelerindeki askeri tatbikatları ve Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (EEZ) araştırma faaliyetlerinin Türk savaş gemileri tarafından yasadışı olarak engellenmesi konusunda da uyardı” diye yazdı.

Türkiye’nin KKTC’nin tekrar açtığı ve 2 yılda yerli- yabancı 750 bin turistin geldiği Maraş projesinin de rahatsız ettiği Yunan gazetesi, “Uluslararası kınamalara rağmen Türkiye, Maraş'la çevrili bölgeyi açma planına devam etti. Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki gerginlikler iyi komşuluk ilişkilerine yardımcı olmadı ve bölgesel istikrar ve güvenliği baltaladı” dedi.

Gazete yazısında Türkiye için AB’nin endişelendiğini yazdı. Yazıda, “Komisyon raporunda ayrıca, Türkiye'de "demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, temel hakların ve yargının bağımsızlığının devam eden bozulmasına ilişkin ciddi endişeler" dile getirildi. "Birçok alanda daha fazla gerileme oldu. Ekonomik yönetişim ve piyasa ekonomisinin iyi işleyişi konusunda endişeler arttı” denildi.

Yunanistan teselliyi AB yürütme organında buldu ile ilgili etiketler KKTC yunanistn piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.