Yunanistan sınırı cephaneliğe döndü: ABD, Dedeağaç'a çok sayıda askeri araç ve helikopter yığdı

ABD, Yunanistan sınırındaki Dedeağaç'a "Atlantic Resolve" tatbikatına destek amacıyla çok sayıda helikopter ve askeri araç yığdı. Dedeağaç'a gelen "ARC Independence" isimli geminin bölgeye askeri nakil yapan tek gemi olmadığı ve ilerleyen günlerde başka gemilerin de geleceği öğrenildi. Öte yandan Yunanistan basınında çıkan haberlere göre, ABD'ni Yunanistan ile yaptığı askeri anlaşma ve ABD'nin bölgeye yaptığı yığınak ülke içinde tepkiyle karşılanıyor.

ABD'ye ait "ARC Independence" isimli askeri nakil gemisinin, Yunanistan'ın Dedeağaç Limanı'na vardığı bildirildi.

"Evros-news" haber portalının haberine göre, "ARC Independence", "Atlantic Resolve" isimli askeri tatbikata destek amacıyla çok sayıda helikopter ve askeri araç taşıyor.

Yükünü ilerleyen günlerde limana indirmesi beklenen geminin, daha sonra bölgeden ABD'ye transfer edilecek araçları ve Romanya'dan Dedeağaç Limanı'na gelen ABD'ye ait helikopterleri yükleyeceği belirtildi.

Yunanistan sınırı cephaneliğe döndü: ABD, Dedeağaç'a çok sayıda askeri araç ve helikopter yığdı

Haberde, "ARC Independence" isimli geminin, ABD Askeri Kuvvetlerine ait araçları bölgeye getirmek ve bölgeden geri götürmek üzere Dedeağaç Limanı'na gelecek tek nakil gemisi olmadığı, askeri malzeme nakli için başka gemilerin de ilerleyen günlerde limana geleceği ifade edildi.

Yunanistan sınırı cephaneliğe döndü: ABD, Dedeağaç'a çok sayıda askeri araç ve helikopter yığdı - Resim : 2

ABD'NİN YUNANİSTAN'DA ARTAN ASKERİ VARLIĞINA TEPKİ GELDİ

ABD'nin Yunanistan'daki askeri varlığı artış gösterirken "ABD-Yunanistan Anlaşması'na ve Dedeağaç'taki Üsse Karşı Mücadele Komitesi", Dedeağaç'ta düzenledikleri etkinlikte, Yunanistan ve ABD'nin son dönemdeki askeri yakınlaşmasına tepkilerini dile getirdi.

Yunanistan sınırı cephaneliğe döndü: ABD, Dedeağaç'a çok sayıda askeri araç ve helikopter yığdı - Resim : 3

Yunan basınında yer alan haberlerde, çevre illerden de katılımla Dedeağaç Tiyatro Salonu'nda bir araya gelen yüzlerce kişinin, bölgenin ABD ve NATO'nun kullanımına açılmasını protesto ettiği kaydedildi.

Yunanistan sınırı cephaneliğe döndü: ABD, Dedeağaç'a çok sayıda askeri araç ve helikopter yığdı ile ilgili etiketler Yunanistan ABD helikopter dedeağaç askeri arac
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.