Yunanistan: Doğu Akdeniz’i kaybediyoruz

Yunanistan, Türkiye’nin Akdeniz’de yaptığı petrol aramaları ve siyasi ataklarından endişe duyuyor. Oruç Reis gemisinin yaptığı aramalar ve yapılan anlaşmalar, Yunanistan’da “Doğu Akdeniz’i kaybediyoruz” yorumlarına neden oldu. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yunanistan merkezli Newsbreak GR haber sitesi, “Yunanistan yavaş yavaş Doğu Akdeniz'den kaybolurken, Mısır ve Türkiye'nin yakınlaşmasıyla birlikte Doğu Akdeniz'de tamamen yeni bir senaryo oluşuyor diye yazdı.

Yunanistan: Doğu Akdeniz’i kaybediyoruz

Site, Türkiye’nin uzun süredir siyasi sıkıntı yaşadığı Mısır’la başlayan ileri seviye görüşmelerden de rahatsız oldu. Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Es Sisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı görüşmenin de Yunanistan’ı Doğu Akdeniz’in kaybedilmesine neden olacağını söyledi. Gazete, “Erdoğan-Sisi zirvesinin eli kulağında.

Türkiye-Mısır ilişkileri her zamankinden daha yakın. Doğu Akdeniz yavaş yavaş elimizden kayıp gidiyor. Ülkemiz için ulusal bir yenilginin eşiğindeyiz” diye yazdı.

Yunanistan: Doğu Akdeniz’i kaybediyoruz ile ilgili etiketler ekonomi Yunanistan Akdeniz Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.