"Yunanistan Doğu Akdeniz’de boyunu aşan işlere kalkışıyor"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, CNN International'da Cristian Amanpour'un konuğuydu. Miçotakis, programda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklı girişimlerini eleştirirken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun yazılı bir açıklama göndererek Yunanistan Başbakanı'na canlı yayında yanıt verdi. Amanpour tarafından Türkiye'nin cevabı olarak okunan mesajda "Yunanistan Doğu Akdeniz’de boyunu aşan işlere kalkışıyor. Biz diyalogdan yanayız ama haklarımızı her ne pahasına olursa olsun koruruz.” denildi.

Yunanistan Doğu Akdeniz konusunda haksız olduğu hukuk ve teamüllere göre açık olduğu halde uluslararası kamuoyu oluşturmak için çabalarını sürdürüyor. 

Bu çerçevede Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis CNN İnternational televizyonunda Doğu Akdeniz'e ilişkin kendi iddialarını sıralıyordu. Ancak Türkiye'nin cevabı gecikmedi.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Miçotakis’in konuk olduğu program sürerken Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tezlerini anlatan bir açıklama gönderdi.

Fahrettin Altun’un gönderdiği açıklama, canlı yayında Christiane Amanpour tarafından Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e hitaben “Türkiye’nin cevabı” olarak okundu.

Altun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. 

“Türkiye’nin arama faaliyetlerinin yasadışı olduğu iddiasını reddediyoruz. Türkiye yalnızca kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin uluslararası hukuktaki haklarını, diğer ülkelerin ihlallerine karşı koruyor. Yunanistan Doğu Akdeniz’de boyunu aşan işlere kalkışıyor. Biz diyalogdan yanayız ama haklarımızı her ne pahasına olursa olsun koruruz.”

Yayında, Türkiye’nin haklarını ve hukukunu savunan bu açıklamanın okunması üzerine, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in büyük rahatsızlık duyduğu gözlendi.

"Yunanistan Doğu Akdeniz’de boyunu aşan işlere kalkışıyor" ile ilgili etiketler Fahrettin Altun CNN Miçotakis cristian amanpour İletişim Başkanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.