Yunanistan 92 göçmeni çırılçıplak soyarak değerli eşyalarını aldı!

Savaş mağduru göçmenlere yönelik geri itme, eşyalarını alma, soyma, dayak atma gibi skandal girişmelerde bulunan Atina yönetimi şimdi de 92 mülteciyi, kıyafet ve değerli eşyalarını alarak geri gönderdi.

Suriye’deki iç savaştan kaçan göçmenlere yönelik skandal tavırlarıyla gündemden düşmeyen Yunanistan yönetimi, yeni bir insanlık dramına imza attı.

GÖÇMENLERİ SOYDULAR

Yunanistan sınır birlikleri 92 göçmenin kıyafetlerini soyarak değerli eşyalarını aldı. Soğuk hava şartları ve gayri insani durumlar karşı karşıya kalan mülteciler ise donma tehlikesi geçirdi.

İnsanlık tarihine leke olarak düşülecek olayın ardından alçakça bir girişim Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi’den geldi. 

‘TÜRKİYE YAPTI’ ALGISI 

Yunan Bakan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda mültecileri içerisine düştüğü duruma Türkiye’nin getirdiği algısını yaparak, “AB ile olan sınırlarını korumasını bekliyoruz.” şeklinde tepki çeken ifadeler kullandı. 

Yunanistan 92 göçmeni çırılçıplak soyarak değerli eşyalarını aldı!

Yunanistan yönetiminin giriştiği algı operasyonuna İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. 

Yunan'ı 'medeni' olmaya çağıran Çataklı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan 92 göçmeni çırılçıplak soyarak değerli eşyalarını aldı! - Resim : 2

"Türkiye ile ilgili tek bir insan hakları ihlali bulamadığınız için kendi yaptığınız zulmün fotoğrafını Türkiye yapmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz! Manipülasyonlara, sahtekarlığa ayıracağınız vakti insan haklarına uymaya harcayın! Hadi, zor değil; biraz medeni olun!"

Yunanistan 92 göçmeni çırılçıplak soyarak değerli eşyalarını aldı! ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye Mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.