Yunan vekilden çarpıcı konuşma: ABD'nin maşası olduk! NATO bir kasap!

Yunanistan, 1000 yıllık komşusu Türkiye'yi dinlemeyerek; 20.000 km uzaktaki ABD ile anlaşmıştı. 25'e yakın ABD üssünün açıldığı Yunanistan'daki sivil üsler bile ABD'nin hizmetine sunulmuş durumda. Türkiye uzun zamandır komşusunu uyarırken, Yunanlı vekiller içine düştükleri acınası durumu yeni yeni anlıyor. Duruma uyanan vekillerden birinin mecliste yaptığı konuşma ise bazı Yunanlı politika yapıcıların içinde bulundukları durumu idrak edebildiğini gösteriyor. İşte o çarpıcı sözler...

Yunanistan'ın içinde olduğu acınası duruma bazı Yunanlı milletvekilleri uyanmış durumda. Ülkelerinin bir ABD üssüne çevrildiği bugünlerde, mecliste çok sarsıcı bir konuşma yapıldı. Yunanlı vekil, Yunanistan'ın ABD'nin maşası haline geldiğini ve NATO'nun oyunlarına gelmemek gerektiğini aktardı. Üstelik, NATO'nun kimseyi koruyamayacağını çünkü bir kasap olduğunu da ekledi.

İşte Yunanlı vekilin konuşmasının çevirisi:

 

Sivil tesisleri bile NATO'nun ve Amerikalıların hizmetine sundunuz. Evet mi hayır mı? Syriza'nın yaptığının aynısını şimdi yapıyorsun, Syriza Amerikan üslerinin yolunu açtı, siz de hızlandırdınız.

'YUNANİSTAN'A NASIL 'BARIŞSEVER' DİYEBİLİRSİNİZ?'

Nasıl bir ülkeye sahibiz? Bir harita alın ve bakın; bu nasıl barışsever bir ülke olabilir? Dedeağaç üssü, Meriç, Girit ve Epir'den, Güney Mora'dan başlayalım... Ve üstlik daha da fazlasını vereceksin! Peki neden? Bütün bunları neden veriyorsun? Bizi kim tehdit ediyor? Rusya bizi mi tehit ediyor? Emperyalist bir ülke olmadığını iddia etmiyorum ama bizi tehdit etmiyor.

'NATO HİÇBİR HALKI KORUMAZ; NATO BİR KASAPTIR'

Rusya'nın da İran'ın da tek söylediği savaş kurallarıdır. Genel bir savaş durumunda var olan ve saldırıda kullanılan üsler hedef olarak alınacak. Genel bir çatışmada Yunanlılar hangi sebeple öldürülecek? Emperyalistlerin çıkarları için. Çünkü NATO'nun koruduğu şey tam olarak bu. NATO bir kasaptır, hiçbir halkı savunamaz, o bir kasaptır. Kan içindeler. Milyonlarca insanı öldürdüler.

'AMERİKA VE AB, İSTESELERDİ KRİZİ SONLANDIRABİLİRLERDİ'

Yunanistan'a barışsever bir ülke diyorsunuz ve şimdi ABD ile 'bizi Türkiye'den koruyacak' anlaşmayı yenilemeye çalışıyorsunuz. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz...

Amerikalılar ve Avrupalılar eğer çıkarlarına bakmasalar ve öyle isteseler; Türkiye ile yaşanan krizi durdurabilirler mi? Evet mi hayır mı? Kardak krizinde taraf bile tutmadılar. NATO'nun haritası yok muydu? Sınırların nerede olduğunu bilmiyorlar mıydı? Neden taraf tutmadılar? AB bile taraf tutmadı. Çünkü Türkiye ile büyük çıkar ilişkileri var ve bir yandan da onu Rusya'nın etkisinden çıkarmaya çalışıyorlar.

'YUNANİSTAN'I BİR ABD ÜSSÜNE DÖNÜŞTÜRDÜLER'

Kısacası tüm hükümetler Yunanistan'ı saldırgan ve savaşçı bir ABD-NATO üssüne dönüştürdüler. Her kim bize inanmazsa haritayı açıp üslere bakabilir.

 

 

 

Yunan vekilden çarpıcı konuşma: ABD'nin maşası olduk! NATO bir kasap! ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan ABD NATO vekil konuşma kasap oyun masa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.