Yunan medyası: Suudi Arabistan 12 mil konusunda bizi savunmaya kararlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi ve normalleşme atağı başlattığı Orta Doğu'nun kilit ülkesi Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaretin sarsıntıları henüz geçmemişken, Suudilerle bir araya gelen Yunan Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin savaş sebebi saydığı 'karasularını 12 mile çıkarma' konusunda; Suudi Arabistan'ın Yunanistan'ı korumaya ve savunmaya kararlı olduğunu söyledi.

Dendias, ikili ilişkileri görüşmek üzere Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile bir araya gelmişti. Görüşmenin detayları Yunan medyasında dikkat çekici açıklamalar eşliğinde yer buldu.

SUUDİLERLE BULUŞTUKTAN HEMEN SONRA ABD'Yİ ARAMASI DİKKATLERDEN KAÇMADI

Dendias'ın ABD'li Sherman ile yaptığı telefon görüşmesi, Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Salı günü Atina'da Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan al Saud ile görüşmesinden birkaç saat sonra yaşandı.

Yunan Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmenin yollarının yanı sıra Ortadoğu ve dünyada güvenliği artırmanın ve terörle mücadelenin yollarına odaklandı.

DENDİAS: 12 MİL KONUSUNDA SAVAŞ TEHDİDİ 'MANTIKSIZLIK TİMSALİ'

Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Dendias, Türkiye'den de söz etti ve Türkiye'nin Yunanistan konusundaki tutumunu "mantıksızlık timsali" olarak nitelendirdi.

Dendias, “Türkiye, Uluslararası Deniz Hukuk tarafından açıkça öngörüldüğü üzere karasularımızı genişletmeye ilişkin devredilemez hakkımızı uygularsak Yunanistan'ı savaşla tehdit ediyor” dedi.

DENDİAS: SUUDİ ARABİSTAN 12 MİL KONUSUNDA YUNANİSTAN'I SAVUNMAYA KARARLI

Dendias, Yunanistan ve Suudi Arabistan'ın Uluslararası Deniz Hukuku ve seyrüsefer özgürlüğünü -yani 12 mil 'hakkını'- korumaya ve savunmaya kararlı olduğunu söyledi.

 

Kaynak: SuperHaber, The Greek Herald 

Çeviri: Cengiz Büyükuncu.

Yunan medyası: Suudi Arabistan 12 mil konusunda bizi savunmaya kararlı ile ilgili etiketler Yunanistan Suudi Arabistan Yunan Adalar Ege Erdoğan Dendias 12 mil Suudi ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.