Yunan gazetecinin Türkiye itirafı ülkede gündem oldu!

Yunan Gazeteci Giorgos Papachristos'tan itiraf gibi açıklama geldi. 'Ege'nin bir Yunan gölü olmadığının' altını çizen Papachristos, Türkiye'nin de hakları olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde Kiriakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşme de ikili ilişkilerdeki pozitif ilerlemenin en göze çarpan örneklerinden biri oldu.

Ankara ile Atina arasındaki ilişki son dönemde iyi gitse de, Yunan basınında zaman zaman provokatif açıklamalar yer buluyor. Öte yandan Yunan gazeteleri ,Türkiye'nin bazı kırmızı çizgilerinin olduğunun da altını çiziyor.

YUNAN GAZETECİDEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMALAR

Sabah'ın haberine göre; Türkiye ile Yunanistan arasında süregelen en büyük meselelerden biri ise kıta sahanlığı ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) problemi. Yunanistan, kara sularını hukuksuz bir biçimde ihlal ediyor.

Her ne kadar Yunanistan tarafı bu konuyla ilgili Türkiye'yi suçlasa da Yunan Gazeteci Giorgos Papachristos'tan itiraf gibi açıklamalar geldi.

"İYİ İLİŞKİLERİMİZ OLMAYACAK"

'Ege'nin bir Yunan gölü olmadığının' altını çizen Papachristos, Türkiye'nin de hakları olduğunu söyledi. Papachristos, "500 kilometrelik Türk kıyıları da aynı denizle yıkanıyor. Türk sahillerinin Ege'nin yıkadığı Yunan kıyılarından hiçbir farkı yok" dedi.

Papachristos Yunanistan'a bir uyarıda da bulunarak "Ege'yi yalnızca bize ait gördüğümüz sürece iyi komşuluk ilişkilerimiz olmayacak" açıklamasında bulundu.

Yunan gazetecinin Türkiye itirafı ülkede gündem oldu! ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Ege Denizi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.