Yunan basını: Agresif Türkler bu kez de yerli makineli tüfek yaptılar!

Türkiye'nin şahlanan savunma sanayisi, Yunanistan'ı paniğe sevk etti. Örtülü ambargo uygulanan makineli tüfeklerin, yerli ve milli imkanlarla Kalekalıp tarafından üretilmesini 'agresif ve yayılmacı bir provokatif eylem' olarak niteleyen Yunan basını, 'Bu kez de makineli tüfek yaptılar' ifadelerine yer verdi. Ayrıca, 'Bu silah, sadece belli başlı üreticiler ve ülkeler tarafından üretilebiliyor' saptamasında bulunuldu.

Yunanistan merkezli Pentapostagma isimli gazetede Türkiye'nin (kendisine örtülü ambargo uygulanan ve satışı yapılmayan) makineli tüfeği yerli ve milli imkanlarla üretmesi haber oldu. Asılsız ve mantık dışı iddialarla Yunanistan'ın savunma, Türkiye'nin ise agresif pozisyonda olduğu yazıldı. 

Türkiye'nin 'askeri ürünler üretmesi' provokatif bir eylem olarak nitelenirken, 'Bu kez de agresif makineli tüfekler yaptılar' serzenişinde bulunuldu. 

Kalekalıp'ın ürettiği mühendislik harikası silahlar, Yunanistan'da paniğe sebep oldu. 

İşte Pentapostagma'da yayımlanan makalenin tam çevirisi:

 

Yunanistan, Türkiye'ye karşı yayılmacı bir amaçla silahlanmadı; bizim derdimiz savunma.

Yunanistan'ın aksine, Türkiye ve genel olarak Türk savunma sanayisi, tamamen saldırgan silah sistemleri tasarlama ve üretme çabalarını sürdürüyor ve yayılmacı eğilimlerini milyonuncu kez teyit ediyor.

'BU KEZ DE YERLİ MAKİNELİ TÜFEK YAPTILAR'

Bu kez de Kalekalıp'ın İş Geliştirme Direktörü Türker Özcihan'ın Türkiye'nin yerli ve milli makineli tüfeğinin seri üretime hazır olduğunu açıklaması gündem oldu. Kalekalıp İş Geliştirme Müdürü Türker Özcihan, KMG 556 isimli makineli tüfeğin Türkiye'nin sertifikasyonunu tamamladığı ilk 5.56 mm makineli tüfek olduğunu belirterek, "Kalekalıp mühendisleri tarafından tamamen yerli imkanlarla geliştirildi. Tersine mühendislik ile bir ürünü kopyalayıp kendi spesifikasyonlarımızı oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz kendi tasarımımızın ürünüdür. Bütün bileşenleri ve tasarımı yerlidir.” dedi.

'ASKERİ ÜRÜNLER ÜRETMEYE YÖNELİK PROVOKTİF EYLEM'

Türkiye'nin son dönemde askeri ürünler üretmeye  yönelik provokatif eylemlerinin, belirli askeri teçhizatın Türkiye'ye ihracatına yönelik izinlerin reddedilmesine yol açtığı biliniyor.

'SADECE DÜNYANIN BELLİ BAŞLI ÜRETİCİLERİ ÜRETEBİLİR'

Bu silah, Türkiye'nin yurt dışından satın almakta zorlandığı ve sadece dünyanın belli başlı silah üreticilerinin üretebileceği bir silah. Cizcihan, "Araca monte edilebilir ancak bu silahın hafif bir silahtır. Askerler tarafından manga seviyesine taşınabilir ve doğrudan operasyonda kullanılabilir ".

'2 YILDIR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR'

KaleKalıp'ın Stratejik İlişkiler Direktörü Hakan Akkoç, Türkiye'nin yerli ve milli makineli tüfek tasarımı ve sertifikasyonu üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalıştıklarını belirtti.

Akkoç, makineli tüfeğin 7,8 kg ağırlığında olduğunu ve 5,56 mm mühimmat ile dakikada 750-950 atış yapabildiğini ifade etti. Makineli tüfeklerin seri üretime geçmek için 34 testten geçtiğini kaydeden Akkoç, "Bir ay süren zorlu bir sürecin sonunda KMG 556'nın sertifikasyon testlerini tamamladık. Artık makineli tüfeğimiz için seri üretime hazırız. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, polise ve jandarmaya haber verdik, bekliyoruz." dedi.

Türkiye'deki ihtiyaçları bildiklerini kaydeden Akkoç, "Tüm ürünlerimizde olduğu gibi makineli tüfeklerimizin de yeni versiyonlarını geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'20'DEN FAZLA ÜLKEYE SATIŞI İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI'

Makineli tüfeği dünya pazarına tanıtmayı hedeflediklerini vurgulayan Akkoç, 3.5 yılda 12 çeşit ürün ürettiklerini ve Ağustos ayından sonra 20'den fazla ülke ile görüşmelere başladıklarını söyledi.

'TÜRKİYE'NİN ÜLKEMİZE YÖNELİK YAYILMACI TUTUM'

Türkiye, ülkemize yönelik yayılmacı tutumlarını değil, nihai hedefi ülkemizi boğmak olan Balkanlar'daki müdahalesini de gizlememiş ve sahaya yeni silahlar getirme kaygısını açıklamaktadır.

 

 

Kaynak: SuperHaber

Yunan basını: Agresif Türkler bu kez de yerli makineli tüfek yaptılar! ile ilgili etiketler tüfek Yunan Türkiye Pentapostagma kale kalıp kalekalıp makineli başını yerli milli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.