40'ında yumurtalarını donduran kadınlara kötü haber!

İngiltere'de Doğurganlık ve Embriyoloji Departmanı(HFEA), 40 yaşının üstünde yumurtalarını donduran kadınların hamile kalma olasılığının düşük olduğunu açıkladı.

Ülkede doğurganlık kliniklerini denetleyen HFEA doğurganlığın yaşla ilerledikçe azaldığını ve yumurta dondurmak için en uygun dönemin 35 yaş öncesi olduğunu da açıkladı.

Buna karşın veriler kadınların en çok 38 yaşında yumurta dondurduklarını ve pek çok kişinin de 40'lı yaşlarda bu uygulamayı tercih ettiklerini ortaya koydu. Ülkedeki devlet hastaneleri çok daha erken bir yaş sınırı koyarken özel hastanelerde bu tür bir sınırlama yok.

Özel klinikler doğru bir eş bulamadıklarını düşünen ve bu nedenle çocuk sahibi olmayı erteleyen kadınlara bu seçeneği sağlıyor. 2016 yılında ülkede 1,310 yumurta dondurma işleminin yüzde 80'i özel kliniklerde yapıldı.

40'ında yumurtalarını donduran kadınlara kötü haber!

Dondurma işleminin 890'ı 35 yaş ve üstü kadınlar için yapıldı. HFEA bunu bir B planı olarak gören kadınlara riskler, maliyetler ve başarı düzeyi üzerine sağlıklı bilgi verilmesi gerektiğini söylüyor.

Donmuş yumurtaların kullanıldığı döllenmelerin sadece beşte biri doğumla sonuçlanıyor. Fertility Network kuruluşundan Aileen Feeney kadınların doğurganlıklarıyla ilgili 28: 35: 42 şeklinde adlandırdığı istatistikleri iyi bilmeleri gerektiğini söylüyor.

Feeney "28 yaşında kadın doğurganlığı düşmeye başlıyor, 35 yaşta çakılıyor, 42 yaşında biyolojik anne olma şansı hızla yok oluyor" dedi.

YUMURTA DONDURMAYLA İLGİLİ GERÇEKLER

Başarı oranı düşük olabilir

Yumurta kalitesi ve sayısı kadın yaşlandıkça düşüyor

Anneliği geciktirmek için basit bir çözüm değil

Donmuş yumurtalar sadece 10 yıl boyunca saklanabiliyor.

Yumurta dondurma işlemi İngiltere'de yaklaşık 3 bin-4 bin sterlin arasında.

Sonraki aşamalarda yumurtaları çözmek ve kullanmak 7 bin-8 bin sterline mal oluyor.
Üniversite mezunu kadınlar 'erkek açığı' nedeniyle yumurtalarını donduruyor

40'ında yumurtalarını donduran kadınlara kötü haber! ile ilgili etiketler Anne doğum aday yumurta dondurma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.