Yumurtaların üzerinde yazan kodların sırrı ortaya çıktı! Hangisinin organik olduğunu işte böyle anlıyorsunuz

Marketlerden aldığımız temel besin kaynağı olan yumurtaların üzerinde yazan kodlar belki de birçok insanın dikkatini çekmiş ve merak uyandırmıştır. Yumurtaların üzerinde yazan kodların sırrı ortaya çıktı. O kodların yumurtaların yetiştirilme yöntemlerini bize anlattığını biliyor muydunuz? İşte yumurtaların gizli sırrı....

Yumurtaların üzerinde yazan kodlar birçoğumuzda merak uyandırıyor. Aslında bu durum zorunlu bir hale getirildiği için, yumurtaların kodsuz bir şekilde satılması yasaklandı. 2017 yılının sonlarında verilen karara göre, yumurta yetiştiricileri, "yetiştirme metodu kodunu" yumurtaların üzerine basmak zorunda. İlk gördüğümüzde bize anlamsız gelen bu kodlar, yumurtanın yetiştiriciliği ve kalitesi hakkında önemli bir bilgi veriyor. Yumurta üzerindeki kodlar ne işe yarar diye merak edenler için, işte o kodların anlamları...

Yumurtanın üzerindeki kod 0 ile başlıyorsa

Eğer kod 0 ile başlıyorsa organik demektir. Diğer bir deyişle tavuğun yetiştiriciliği ve kullandığı yem organiktir, hiçbir kimyasal barındırmadığından en sağlıklı yumurta da budur. Diğer yumurtalara göre pahalı olmasının sebebi de aslında tam olarak bu.

Yumurtanın üzerindeki kod 1 ile başlıyorsa

Eğer aldığınız yumurtanın üzerindeki kodun ilk rakamı 1 ise gezen tavuk yumurtasıdır. Kümeslerde değil, tavuk çiftliklerinde yetişen ve özgür gezen tavukların yumurtalarıdır. Organik yumurtadan sonra en sağlıklı yumurta budur diyebiliriz.

Yumurtanın üzerindeki kod 2 ile başlıyorsa;

Kümes tavuğu yumurtalarının ise kodu 2 ile başlayacak şekilde düzenlenmiş durumda. Piyasada en fazla bu kodla damgalanmış yumurtalarla karşılaşabilirsiniz. 0 ve 1'de olduğu gibi organik ve sağlıklı yemlerle beslendiğini bu tür yumurtalar için söylemek pek mümkün değil.

Yumurtanın üzerindeki kod 3 ile başlıyorsa;

Kod eğer 3 ile başlıyorsa kafes tavuğu, diğer bir deyişle tavuk çiftliklerinde fabrikasyon usulü üretilen yumurtaları düşünebilirsiniz. Bu tavukların çoğunlukla katkı maddeli yemlerle beslendiği söylenirken Türkiye'de de en fazla tüketilen ve en ucuz yumurta türü budur.

Yumurtaların üzerinde yazan kodların sırrı ortaya çıktı! Hangisinin organik olduğunu işte böyle anlıyorsunuz ile ilgili etiketler Yumurta Tavuk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.