Yumurtada Rekor Artış! Fiyatlar Durdurulamıyor! Yumurta Fiyatları Neden Arttı! İşte Artışın Nedeni

Sağlık açısından faydası tartışılmaz olan yumurta, artan fiyatlar nedeniyle neredeyse lüks hale geldi. Bir sene önceki fiyatına göre neredeyse iki kat artış gösteren yumurta fiyatlarından üreticide tüketicide şikayetçi. Üreticiler yem fiyatlarında meydana gelen fahiş fiyat artışından ve artan maliyetlerden zor durumda kaldıklarını dile getiriyor.

Sağlık açısından faydası tartışılmaz olan yumurta, artan fiyatlar nedeniyle neredeyse lüks hale geldi. Bir sene önceki fiyatına göre neredeyse iki kat artış gösteren yumurta fiyatlarından üreticide tüketicide şikayetçi. Üreticiler yem fiyatlarında meydana gelen fahiş fiyat artışından ve artan maliyetlerden zor durumda kaldıklarını dile getiriyor.

Tüketici ise bir sene içinde iki katına çıkan fiyatlardan dolayı koli olarak değilde adet olarak yumurta tüketmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Özellikle kahvaltının olmazsa olmazı olan yumurta, üreticiden çıktığı fiyatın üzerine aracı firmalarında kar marjı eklemesiyle halka yüksek fiyatlara ulaşıyor.

En Büyük Etken Maliyet Fiyatları 

Temel gıda olan yumurtada oluşan aşırı zamların ardından açıklama yapan Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon yumurta sektöründe yaşanan sorunları dile getirdi. İbrahim Afyon gelen zamları yüksek yem maliyetleri ve ambalaj fiyatlarındaki artışa bağladı.

Yumurtada Rekor Artış! Fiyatlar Durdurulamıyor! Yumurta Fiyatları Neden Arttı! İşte Artışın Nedeni

Afyon yaşanan bu artışa rağmen üreticinin hala maliyetin altında satış yaptığını da sözlerine ekledi. Yumurtanın üretici çıkış fiyatının 73 kuruş olduğunu belirten İbrahim Afyon, günümüz şartlarında bu fiyatın 1 TL olması gerektiğini söyleyerek üreticinin de zor durumda olduğunu belirtti.

Yumurta Tavuğu Sayısı Azaldı 

İbrahim Aydın, önceki senelerde pandeminin de etkisiyle tüketimin az olduğunu, bununda etkisiyle üreticinin yumurta tavuklarını kesmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bu sezon ise okul, kafe ve restoranlarında açılmasıyla birlikte büyük bir talebin oluştuğu belirten Afyon, üreticinin bu talebi karşılamada zorlandığını dile getirdi.

Semt pazarlarında satılan yumurta fiyatlarının da artış göstermesi gündeme gelirken. Pazar esnafı sürekli artan fiyatların satışlarını etkilediği belirtti. Pazar esnafı yumurta fiyatlarının artmasıyla birlikte satışlarında düşüş kaydettiğini belirterek, gelen zamlara tepki gösterdi. Yaklaşan kış aylarında yumurta üretiminin düşmesi ve fiyatlarda yeniden artış olması bekleniyor. 

Yumurtada Rekor Artış! Fiyatlar Durdurulamıyor! Yumurta Fiyatları Neden Arttı! İşte Artışın Nedeni ile ilgili etiketler yumurta
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.