Yumruklu kavganın bedeli 57 bin lira oldu

TBMM’de devam eden Bütçe görüşmelerinde başlayan tartışmanın büyümesiyle çıkan kavgada İYİ Partili Yokuş’a 19, AK Partili Işık’a ise 38 bin lira para cezası verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden Bütçe görüşmelerinde bazı vekiller arasında yaşanan yumruklu kavgaya ilişkin cezalar kesildi.

İYİ PARTİ’Lİ İSME KINAMA CEZASI

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle iki birleşime katılmama cezası verilirken İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a da hakaretleri nedeniyle kınama cezası verildi.

Buna ek olarak kavgaya karışan isimlere para cezası da uygulandı.

YOKUŞ'A 19, IŞIK'A 38 BİN LİRA CEZA

Meclis İç Tüzüğü'ne göre, kınama cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, Meclis’ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesiliyor.

Bu kapsamda İyi Partili Yokuş’un maaşından 19’ar bin lira, AK Partili Işık’tan 38 bin lira kesilecek.

TOPLAM 95 BİN LİRA CEZA

Diğer yandan yaşanan tartışmalarda CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e de hakaret ettiği gerekçesiyle HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na da “Sizin partiniz ve bakanlığınız mı iffetsiz?” sözleri nedeniyle kınama ve 19'ar bin lira ceza verildi. Böylece vekillere toplamda 95 bin lira ceza verilmiş oldu.

Yumruklu kavganın bedeli 57 bin lira oldu ile ilgili etiketler TBMM Hüseyin Örs
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.