Yükselmeye devam eden gaz ve elektrik maliyetleri AB ülkelerini tedirgin ediyor

Avrupa Birliği ülkeleri artan enerji maliyetlerine çözüm ararken, birlik üyesi 9 ülke, doğalgaz ve elektrik maliyetlerindeki yükselme ile direnme konusunda birlik içindeki elektrik pazarında mevcut işleyişin değiştirilmesine karşı olduklarını beyan etti.

Yükselen enerji fiyatlarına karşı koymak için Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri çözüm aramaya devam ediyor.

27 üye ülkenin enerji bakanlarının enerji fiyatlarını görüşmek üzere Brüksel'de bugün yapacağı görüşmeden önce Almanya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Letonya ve Hollanda ortak açıklama yayınladı.

Açıklamada AB Komisyonu’nun yükselen enerji fiyatlarına karşı uygulanabilecek politikaları içeren paketin olumlu olduğu belirtilirken, üye ülkelerin kısa vadede fiyat dalgalanmalarına karşı yoksul tüketicileri ve küçük işletmeleri korumak için geçici tedbirler alınması gerektiği değerlendirmesi yapıldı.

AB'nin elektrik pazarında maliyetlerdeki dalgalanmayı önlemek için yeni teknoloji ve iş modellerini teşvik etmeyi sürdürmesi istenirken, bazı üye ülkelerin tavan ücret veya teknoloji bazlı ortalama ücret gibi alternatif politika isteklerinin belirsiz ve riskli olduğu vurgulandı.

Piyasa işleyişinin bu uygulamalarla değiştirilmesinin enerji arz güvenliğini tehlikeye atacağı vurguladı.

ÜYE ÜLKELER ARASINDAKİ KUTUPLAŞMALAR

Aydan aya Avrupa genelinde artan elektrik ve gaz maliyetleri kış dönemi için tedirginlik yaratmaya devam ederken, üye ülkeler arasında gruplaşmalar gözleniyor.

AB üyeleri arasında enerji politikalarında farklı yaklaşımları savunan ülkeler kendi aralarında bir araya geliyor. Almanya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, Letonya ve Lüksemburg yükselen enerji maliyetlerini önleme amacıyla birlik içindeki elektrik piyasasının revize edilmesine karşı çıkarken Fransa enerji maliyetlerinde normalleşme için nükleer enerjiye dikkat çekiyor.

Birlik içinde iç politikalarına en çok karşı çıkılan ülkeler Macaristan ve Polonya’da hükümetler, enerji maliyetlerindeki artışa iklime duyarlı enerji dönüşümü yönündeki atılımların neden olduğu fikrini öne sürüyor.

Yükselmeye devam eden gaz ve elektrik maliyetleri AB ülkelerini tedirgin ediyor ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Elektrik doğalgaz enerji politikası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.