Yüksel Aytuğ: Gülşen'in sahnede söylediği sözün affedilecek, hoş görülecek yanı yok

Şarkıcı Gülşen, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, Gülşen'in tutuklanmasıyla ilgili bir yazı kaleme alarak, ''Kendisi İmam Hatip'te okumuş, sapıklığı oradan geliyor" sözünün artık affedilecek, hoş görülecek yanı yok.'' dedi.

Şarkıcı Gülşen bir mekanda verdiği konser sırasında bir kişi hakkında “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmış ve bu sözleriyle ilgili hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında adliyeye getirilen Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliği tutuklanmasına hükmetmişti. Hakkında tutuklama kararı verilen şarkıcı Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Yüksel Aytuğ: Gülşen'in sahnede söylediği sözün affedilecek, hoş görülecek yanı yok

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, ''Üniversitelerdeki "ikna odalarında" başörtüleri zorla çıkartıldı. İmam Hatip liseleri defalarca kapatılma korkusu yaşadı. En azından bu çileli sürece saygı duymanı beklerdim.'' ifadelerini kullandı.

Yüksel Aytuğ: Gülşen'in sahnede söylediği sözün affedilecek, hoş görülecek yanı yok - Resim : 2


İşte Yüksel Aytuğ'un 'O Kadar da Değil Gülşen Hanım' başlıklı yazısı....


Sahneye neredeyse çıplak çıktın, gözümüzü kapadık. Sahnede göğüslerini sergilerken "Bırakın annelerin memeleri açıkta olsun" filan diye saçmalayıp, anneliğin kutsallığına saygısızlık ettin, kulaklarımızı tıkadık. Ama sahnede söylediğin "Kendisi İmam Hatip'te okumuş, sapıklığı oradan geliyor" sözünün artık affedilecek, hoş görülecek yanı yok.


İnsan her konuda fikrini açıklayabilir. Bunda bir sakınca yok. Ama dini ve ahlaki konularda atıp tutarken bu ülkede iki kere düşünmek gerektiğini bilmiyor olamazsın. Dini ve etnik konular en tehlikeli, en fazla enerji biriktiren fay hatlarıdır. Bu ülkeye sadece din görevlileri değil, devlet yönetecek güç ve yetenekte insanlar yetiştiren bir kurumu "Sapıklıkla" nitelemek için en azından vicdan ve izan gerekir. Bu ülkenin inançlı insanları okuyabilmek için bir dönem büyük engellerin üzerinden atlamak zorunda kaldılar. Üniversitelerdeki "ikna odalarında" başörtüleri zorla çıkartıldı. İmam Hatip liseleri defalarca kapatılma korkusu yaşadı. En azından bu çileli sürece saygı duymanı beklerdim.

Bak sevgili Gülşen, bu ülkede herkes dilediği yaşam tarzını sürdürüyor. Ama sen ve senin gibiler her fırsatta farklılıkları dinamit fitili gibi ateşledikçe bir arada yaşamak güçleşiyor. Daha geçenlerde sokakta şort giyen bir kadın, sözlü saldırıya ve tacize uğradı. "Acaba bunda benim de rolüm oldu mu?" diye düşündün mü hiç? Çünkü her etkinin, bir tepkisi vardır. Sen sorumsuzca söylemlerinle sadece fikrini açıklamıyor, farklı yaşam biçimlerini "kutuplaştırıyorsun."

Senin yaşında birine öğüt vermek hatta yola getirmek haddim değil tabii ki... Ama ben ülkemi ve onun geleceğini düşünüyorum. Kural tanımaz, sorumsuz, ucunun nereye varacağını hesap edemediğin sözlerin sadece seni bağlamıyor. Bir an önce bunun ayırdına varmanı istedim.

Yüksel Aytuğ: Gülşen'in sahnede söylediği sözün affedilecek, hoş görülecek yanı yok - Resim : 3

 

 

Yüksel Aytuğ: Gülşen'in sahnede söylediği sözün affedilecek, hoş görülecek yanı yok ile ilgili etiketler Gülşen cezaevi Yüksel Aytuğ tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.