Yük trenine sabotaj! Raydan çıkardılar, vagonları ateşe verdiler

Şili’de bir yük treni raydan çıktı. Trenin vagonları ve lokomotifi de ateşe verildi. Yetkililer, saldırıyı son zamanlarda eyalet yönetimi ile gerginlik yaşayan Mapuche yerlilerinin yaptığını iddia etti.

Şili’nin Victoria eyaletinde yerli halkla yaşanan çatışmalar nedeniyle olağanüstü halin (OHAL) uygulandığı Güney Macrozone bölgesinde bir yük treni raydan çıktı.

Yük trenine sabotaj! Raydan çıkardılar, vagonları ateşe verdiler

Yetkililer, saldırıyı son zamanlarda eyalet yönetimi ile gerginlik yaşayan Mapuche yerlilerinin yaptığını düşünürken, raydan çıkan trenin 4 vagonu ve lokomotifi saldırganlar tarafından ateşe verildi. Trenin, La Araucania bölgesinde kağıt yapımı için selüloz taşıdığı belirtildi.

Bölge yetkilileri, yaşanan olayın terör eylemi olarak nitelendirilmesi gerektiğinin altını çizerken, saldırının henüz herhangi bir grup tarafından üstlenilmediğini ve bölgede tren seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Yük trenine sabotaj! Raydan çıkardılar, vagonları ateşe verdiler - Resim : 2

ARAZİLER YERLİ MAPUCHE HALKINA VERİLMİŞTİ

Daha önce ormancılık sektöründeki şirketlerin bulunduğu La Araucania bölgesindeki araziler hak sahibi olan yerli Mapuche halkına iade edilmişti. Son yıllarda bölgedeki kamyon, makine ve evlere yönelik sabotaj vakalarında artış yaşanıyor.

İHA

 

Yük trenine sabotaj! Raydan çıkardılar, vagonları ateşe verdiler ile ilgili etiketler Şili yük treni sabotaj
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.