YSK üyelerine hakaretten yargılanan İmamoğlu kendini böyle savundu: Onlara değil, Soylu'ya dedim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine 'Alenen hakaret' suçu kapsamında 4 yıl 1 ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ara duruşması bugün gerçekleşti. İmamoğlu duruşmadaki savunmasında 'Ahmak' kelimesiyle YSK üyelerini değil, bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kastettiğini belirterek "Muhattabım siyasi kişiliklerdir. YSK üyelerine karşı olumsuz bir tavrım olamaz" diyerek beraatini talep etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019 tarihinde Üsküdar Fethipaşa Korusu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamalar sırasında "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır…" şeklindeki söyleme YSK üyelerine alenen hakaret ettiği iddiasıyla 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret' suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İLK DURUŞMAYA KATILMAMIŞTI

Davanın 9 Kasım 2021 tarihindeki ilk celsesine sanık Ekrem İmamoğlu katılmazken sanık avukatı mazeret sunarak 'Müveklilim yapmış olduğu belediye başkanlığı görevi nedeniyle program değişikliği sebebiyle duruşmada hazır olamadı' şeklinde konuşmuştu.

İMAMOĞLU ARA DURUŞMADA İFADE VERDİ

Sabah'ta yer alan habere göre, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ara duruşması bugün görüldü. Sanık Ekrem İmamoğlu, ifade vermek amacıyla saat 11.00 sıralarında İstanbul Anadolu Adliyesi'ne gelerek ara duruşmaya katıldı. İmamoğlu, duruşmada ifade vererek savunma yaptı.

"SÖZLERİMİN MUHATABI İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DUR"

İmamoğlu duruşmadaki savunmasında, YSK üyelerine hakaret etmesinin sözkonusu olamayacağını söyledi. İmamoğlu, 'Ahmak' kelimesini Bakan Soylu'ya yönelik sarf ettiğini öne sürdü. İmamoğlu, "Bana sorulan bir soru üzerine cevap hakkımı kullandım. Muhattabı da İçişleri Bakanıdır." dedi. İmamoğlu, Soylu'nun da kendisine aynı şekilde hakaret ettiğini söyledi.

İmamoğlu ısrar ile sözlerini İçişleri Bakanı'na yönelik sarf ettiğini, YSK üyelerine herhangi bir kastının olmadığını vurguladı.

DAVA ERTELENDİ

Duruşma sonu mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun şikayete tabii olmadığı ve yargılamanın geldiği aşama gözetilerek müştekilerin dinlenmesindem vazgeçilmesine, sanığın duruşmalardan vareste tutulmasının kabulüne ve mütalaa sunulması için dosyanın tebliğine karar verdi.

YSK üyelerine hakaretten yargılanan İmamoğlu kendini böyle savundu: Onlara değil, Soylu'ya dedim ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu YSK hakaret ibb başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.